Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει τις δράσεις του στο πλαίσιο της Πράξης «Αρκαδικό Δίκτυο για την Κοινωνική Συνοχή»

Ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει τις δράσεις του στο πλαίσιο της Πράξης «Αρκαδικό Δίκτυο για την Κοινωνική Συνοχή»
Ύστερα από την επιτυχημένη διοργάνωση της ημερίδας με θέμα: «Προοπτικές – Συνεργασίες – Ευκαιρίες» όπου αναλύθηκαν στους παρευρισκόμενους οι διαδικασίες και τα βήματα ίδρυσης των κοινωνικών επιχειρήσεων, ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει τις δράσεις του στο πλαίσιο της Πράξης: «Αρκαδικό Δίκτυο για την Κοινωνική Συνοχή», μέσα από τις οποίες θα υποστηριχθούν οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, στη παρούσα φάση υλοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες δικτύωσης με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις. Ο συντονιστής της δράσης: «Ενέργειες Δικτύωσης μεταξύ των φορέων αναπτυξιακής σύμπραξης και τοπικών φορέων και επιχειρήσεων», κ. Ανδρέας Ντούβας πραγματοποιεί επαφές με επιχειρηματίες αλλά και με εκπροσώπους των φορέων της πόλης, ενημερώνοντάς τους για το πρόγραμμα και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό. Απώτερος στόχος της δικτύωσης είναι η γενικότερη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας καθώς και η κινητοποίηση των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για άνεργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.
 
Για την επιτυχή υλοποίηση των δράσεων της Πράξης: «Αρκαδικό Δίκτυο για την Κοινωνική Συνοχή», έχει προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα, η διοργάνωση μίας θεματικής και μίας κλαδικής συνάντησης στις οποίες θα συζητηθούν θέματα απασχόλησης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και υποστήριξης των κοινωνικών επιχειρήσεων. Στις συγκεκριμένες συναντήσεις όπου θα συμμετέχουν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, θα γίνει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τους τρόπους απορρόφησης των ωφελούμενων – ανέργων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, από τοπικές επιχειρήσεις. Επίσης, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ανάλυση των διαδικασιών ίδρυσης και ανάπτυξης κοινωνικών επιχειρήσεων.
 
Χρονόπουλος Δημήτρης (Οικονομολόγος, M.B.A.)
Υπεύθυνος Δημοσιότητας του έργου
«Ενέργειες δικτύωσης μεταξύ των φορέων αναπτυξιακής
σύμπραξης και τοπικών φορέων και επιχειρήσεων»
 
«Κατεβάστε» παρακάτω και διαβάστε όλο το δελτίο τύπου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...