Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένταση και μικροεπεισόδια στη συνάντηση Παυλή με κατοίκους χωριών για τα σκουπίδια!

Ένταση και μικροεπεισόδια στη συνάντηση Παυλή με κατοίκους χωριών για τα σκουπίδια!
Κρίσιμη συνάντηση με κατοίκους του Αγίου Βασιλείου, Πελάγους και Αγίου Κωνσταντίνου έχει αυτή την ώρα ο νέος δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, για το αδιέξοδο που έχει προκύψει με τα σκουπίδια. Η συνάντηση είναι σε εξέλιξη στο χωριό Άγιος Βασίλης.
Ο δήμαρχος πήρε αυτή την πρωτοβουλία με σκοπό να ενημερώσει και να κάνει διάλογο με τους κατοίκους για το ενδεχόμενο να μεταφορτώνονται τα σκουπίδια στον μοναδικό, όπως είπε, αδειοδοτημένο χώρο, που βρίσκεται στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Μετά την ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος, δημιουργήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, με τον εξαγριωμένο πρώην πρόεδρο του Αγίου Βασιλείου, Βασίλη Ασβό, να πετά ένα μπουκάλι με νερό, στο Βασίλη Μουλόπουλο (πρόεδρος Πελάγους), που καθόταν δίπλα από το δήμαρχο.
Ο Β. Μουλόπουλος μετά από αυτό αποχώρησε προσωρινά από την αίθουσα και στη συνέχεια έφυγε από το βήμα ο δήμαρχος, μη μπορώντας να συνεχίσει τη συζήτηση.
Κάποια στιγμή τα πνεύματα ηρέμησαν και συνεχίστηκε η συζήτηση, η οποία παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα.
Τι είπε ο Δημήτρης Παυλής:
Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο δήμος έχει την ευθύνη να μαζεύει τα σκουπίδια και υπογράμμισε ότι νόμιμος χώρος για να τα πηγαίνει δεν υπάρχει από την Περιφέρεια. Επίσης είπε ότι ο εργολάβος θα συνεχίσει να μεταφέρει τα σκουπίδια στη Φυλή, στην Αθήνα και στόχος είναι να μεταφερθούν 4.800 τόνοι εκεί, για τους οποίους έχει προπληρώσει ο δήμος.
Τα σκουπίδια, είπε, θα πηγαίνουν στο οικόπεδο στον Άγιο Κωνσταντίνο, δεν θα μένουν εκεί ούτε μία ώρα, θα μεταφορτώνονται χωρίς δεματοποίηση και θα μεταφέρονται στη Φυλή.
Όσα σκουπίδια παράγει ι δήμος καθημερινά θα πηγαίνουν στην Αθήνα, μέχρι να συμπληρωθούν οι 4.800 τόνοι.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την περιφέρεια, η ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων από τον Ιούνιο του 2015, μέχρι τότε όμως υπάρχει ένα κενό διάστημα για το οποίο πρέπει να βρεθεί λύση!
Οι κάτοικοι με τη σειρά τους εξέφρασαν πολλά παράπονα, είπαν ότι δεν θέλουν τα σκουπίδια στον τόπο τους και φοβούνται ότι θα ισχύσει το "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού"! 
Περισσότερα σε λίγο...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...