Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παυλής: «Δεν πάμε να δημιουργήσουμε νέα χωματερή στον Άγιο Κωνσταντίνο»

Παυλής: «Δεν πάμε να δημιουργήσουμε νέα χωματερή στον Άγιο Κωνσταντίνο»
Κρίσιμη συνάντηση με κατοίκους των χωριών του Αγίου Βασιλείου, του Πελάγους και του Αγίου Κωνσταντίνου είχε το απόγευμα της Τετάρτης, ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, για το αδιέξοδο που έχει προκύψει με τα σκουπίδια. Η συνάντηση ήταν πολύωρη έγινε στο χωριό του Αγίου Βασιλείου.


Ο Δημήτρης Παυλής θέλησε να ενημερώσει και να κάνει διάλογο με τους κατοίκους, για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας χώρος μεταφόρτωσης, στο μοναδικό –όπως είπε- νόμιμο και αδειοδοτημένο χώρο που υπάρχει σε οικόπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Κάποιες στιγμές υπήρχε μεγάλη ένταση και παραλίγο η συνάντηση να τιναχθεί στον αέρα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ

Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, ο νέος Δήμαρχος εξήγησε το σχεδιασμό που υπάρχει για να αντιμετωπιστεί αυτή η νέα κρίση με τα σκουπίδια στην Τρίπολη.

Αρχικά, είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Περιφέρεια, η ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, από τον Ιούνιο του 2015. Έως τότε υπάρχει ένα κενό διάστημα και πρέπει να βρεθεί λύση.

Ποια είναι η λύση; Ο Δήμαρχος είπε ότι η πρόταση της Περιφέρειας είναι να μεταφορτώνονται τα σκουπίδια στο μόνο χώρο που είναι αδειοδοτημένος, το οικόπεδο του Πολωνού, στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Τα σκουπίδια είπε θα πηγαίνουν σε κτίσμα του Αγίου Κωνσταντίνου, δεν θα μένουν εκεί, θα μεταφορτώνονται και θα φεύγουν για τη Φύλη. Όσα σκουπίδια παράγει ο Δήμος καθημερινά, θα πηγαίνουν στη Φυλή, μέχρι να συμπληρωθούν οι 4.800 τόνοι.

«Δεν θα μείνει κάτω στο έδαφος, ούτε ένα κιλό» είπε ο Δημήτρης Παυλής και προσέθεσε ότι αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να μεταφορτωθούν σκουπίδια, δεν θα πηγαίνουν εκείνες τις ημέρες στον Άγιο Κωνσταντίνο και θα παραμένουν στην πόλη. «Δεν πάμε να δημιουργήσουμε χωματερή όπως στην Αγία Τριάδα» ξεκαθάρισε. Επίσης, είπε ότι πολίτες και ΜΜΕ θα μπορούν καθημερινά να κάνουν έλεγχο στο χώρο και στη συνέχεια είπε ότι ζήτησε από το νομικό σύμβουλο του να προβλέψει στο συμφωνητικό με τον Πολωνό (που έχει το κτίσμα) ότι αν ένα 24ωρο μείνουν σκουπίδια στο χώρο, αυτός θα είναι λόγος ακυρότητας της συμφωνίας.

«Δεν μισθώνουμε τον εξωτερικό χώρο της έκτασης, αλλά μόνο τον εσωτερικό χώρο του κτιρίου του Πολωνού» είπε, ενώ τόνισε ότι δεν θα λειτουργήσει δεματοποιητής.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι απόφαση δεν έχει ληφθεί οριστικά, διότι εκκρεμεί και ένα ζήτημα με την τιμή της μίσθωσης.

Επίσης, ο Δήμαρχος είπε ότι χρειάζονται έξι με οχτώ μήνες για να αδειοδοτηθεί δημόσια έκταση η οποία βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, σε ορεινή περιοχή. Ουσιαστικά, είπε ότι την έχει βρει, όπως είχε αναφέρει και προεκλογικά, αλλά δεν την αποκάλυψε.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι το πολιτικό αεροδρόμιο και δεν πρόκειται για κανέναν λόγο να το θέσει σε κίνδυνο.

Επίσης, είπε ότι ο εργολάβος θα συνεχίσει νε μεταφέρει σκουπίδια προς τη Φυλή. Εξήγησε ότι στόχος είναι να μεταφερθούν 4.800 τόνοι προς τη Φύλη, για τα οποία έχει προπληρώσει ο Δήμος.

4 σχόλια

  • Πετρος
    Πετρος Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 15:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρωτήστε καλύτερα τον κύριο Παυλή ποιός είναι αυτός με την κοτσίδα και το ποδήλατο και τι του είχε υποσχεθεί προεκλογικά.
    Αλλά ο θεός είναι μεγάλος και δε το θέλει το άδικο.
    Τώρα ο κοτσιδάκιας απο εκεί που του μοίραζε τα φυλλάδια του Παυλή , τώρα που δεν πηγαινει στα σκουπίδια στις γούβες είναι απέναντι.

  • κουκου!!!
    κουκου!!! Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 14:47 Σύνδεσμος σχολίου

    αν δεν ξέρεις την κοτσίδα ή άσχετος είσαι ή είσαι εσύ !!!

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 11:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Μας έχετε πρήξει με την ΄κοτσίδα΄ τόσες μέρες. Ή πες μας ποιον εννοείς ή σταμάτα να το επαναλαμβάνεις.

  • κουκου!!!
    κουκου!!! Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 22:10 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ? Ο ΕΥΡΩΝ ΑΜΟΙΦΘΗΣΕΤΑΙ!! ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ Η ΚΟΤΣΙΔΑ?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...