Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά για τα σκουπίδια στο Τουρκοδένδρι

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά για τα σκουπίδια στο Τουρκοδένδρι
Για σήμερα, Παρασκευή (17/10/2014), ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων Τζίβα και Θάνα για να μην πάνε σκουπίδια στο Τουρκοδένδρι.

Θυμίζουμε ότι στις 19 Σεπτεμβρίου έγινε η αίτηση προσωρινής ανακοπής που κατέθεσαν κάτοικοι για την απόφαση του Δημάρχου Τρίπολης να λειτουργήσει σημείο μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Τουρκοδένδρι.
Αυτή την ώρα, η εκδίκαση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη και στο δικαστήριο βρίσκονται από νωρίς αρκετοί κάτοικοι από τα γύρω χωριά.
 
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΔΗΜΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Από πλευράς δήμου Τρίπολης ο νομικός κ. Κοκκίνης κατέθεσε τρεις ενστάσεις, στις οποίες, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι καμία κατοικία δεν βρίσκεται σε απόσταση 500 ή 1000 μέτρων από το σημείο στο Τουρκοδένδρι και ότι δεν προσδιορίζεται ποια είναι η περιβαλλοντική βλάβη και το παράνομο της υπόθεσης.

Ο νομικός Πέτρος Σαμπράκος από την πλευρά της Περιφέρειας είπε ότι είναι παθητικά αναρμόδια η Περιφέρεια, η οποία έχει κάνει το διεθνή διαγωνισμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Τόνισε ότι απλά υπάρχει μία καθυστέρηση και «γι’ αυτό δεν φταίμε εμείς αλά το Υπουργείο Εσωτερικών». Πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια δεν θα χαριστεί σε κανέναν και ήδη έχει υποβάλει υψηλά πρόστιμα. «Ο Δήμος αν επιτραπεί να γίνει κάτι τέτοιο εκεί, πρέπει να λάβει πολύ αυστηρά μέτρα» είπε για το Τουρκοδένδρι.

Στην συνέχεια, ξανά μίλησε ο κ. Κοκκίνης που είπε ότι είναι υπόθεση απλής μεταφόρτωσης και δεν τίθεται θέμα διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή, ότι αυτή η λύση προκαλεί ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση στο δήμο και ότι δεν θα εγκατασταθεί οριστικά τίποτα εκεί και για αυτό δεν προέβη ο δήμος σε κάποιες αδειοδοτήσεις. Τόνισε ότι ο ίδιος ο δήμος προσφέρει όρους ασφαλείας με παρακολούθηση της αστυνομίας και του υγειονομικού. Υπογράμμισε ότι δεν θα μετατραπεί ο χώρος σε ΧΑΔΑ και ότι αυτή η διαδικασία είναι προσωρινού χαρακτήρα. Είπε ότι χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει, αλλά παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για μόνιμη εγκατάσταση.

Εκ μέρος των κατοίκων, ο νομικός Τάσος Ψιμάρνης αναρωτήθηκε «γιατί δεν ορίζεται συγκεκριμένος χρόνος αφού είναι προσωρινή η διαδικασία και προκαθορισμένη η ποσότητα»; Μίλησε για έγκλημα και έδειξε φωτογραφίες από την Αγία Τριάδα που υποτίθεται ότι ήταν χώρος μεταφόρτωσης. «Θα έχει επίπτωση στον αγροτικό τομέα, δεν θα πουλιούνται οι πατάτες, το πρώτο σπίτι βρίσκεται στα 469 μέτρα. Είναι αρχαιολογική περιοχή. Μας περιφρονεί ο δήμαρχος συστηματικά και δεν έχει έρθει ποτέ στο Θάνα, ενώ κάνει περιοδείες σε άλλα χωριά. Η περιοχή έχει υδροφόρο ορίζοντα, παιδικό σταθμό, ρέματα και εκκλησίες. Υπάρχει άλλος χώρος για να γίνει μεταφόρτωση με υπουργικές αποφάσεις. Η κήρυξη της έκτασης ανάγκης στερείται νομιμότητας» είπε μεταξύ άλλων.

Η διαδικασία συνεχίζεται με άλλες καταθέσεις. Μίλησαν κάτοικοι της περιοχής που παρέθεσαν επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να πάνε τα σκουπίδια στο Τουρκοδένδρι.

Ενώ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσος Κακλαμάνος είπε ότι η περιφέρεια έχει αναλάβει ευθύνη να υλοποιήσει τον περιφερειακό σχεδιασμό και ότι η ευθύνη του δήμου τελειώνει στην αποκομιδή των απορριμμάτων».

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών είναι σε εξέλιξη και απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου 20 μέρες, αφού κατατεθούν και τα σχετικά υπομνήματα από όλες τις πλευρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...