Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ταξί: Οι ανεπιθύμητες πεζοδρομήσεις, τα προβλήματα σε πιάτσες και η ασυνεννοησία για κοινά αιτήματα (vd)

Ταξί: Οι ανεπιθύμητες πεζοδρομήσεις, τα προβλήματα σε πιάτσες και η ασυνεννοησία για κοινά αιτήματα (vd)
Ανοιχτή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρίπολης, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Δημήτρη Βόσνου, με τους εκπρόσωπους των Συνεταιρισμών Ταξί της Τρίπολης.


Θέμα της συζήτησης ήταν η επίλυση άμεσων θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επαγγελματιών – ιδιοκτητών ταξί.

Οι επαγγελματίες εξέφρασαν το παράπονο ότι η πεζοδρόμηση του κέντρου έχει επηρεάσει αρνητικά το επάγγελμα τους, καθώς υπάρχει δυσκολία στη μεταφορά ατόμων με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένων σε γιατρούς, υπηρεσίες ή γραφεία.

Ο κ. Καραλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στάθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του νυν δημάρχου Δημήτρη Παυλή, ο οποίος τους είχε πει ότι θα τοποθετήσει μπάρες για να μπορεί το ταξί με κάρτα ή κάποιο παραστατικό να εισέρχεται στους πεζόδρομους και να εξυπηρετεί τους πολίτες. Ανέφερε δε και κάποια άλλα αιτήματα του κλάδου, όπως τις σηματοδοτήσεις ώστε να υπάρχει σειρά προτεραιότητας στις πιάτσες και τη σήμανση, δηλαδή την τοποθέτηση ταμπελών, βάψιμο, φωτεινά σήματα για το βράδυ και ειδικά στέγαστρα, αλλαγές που θα είναι εκτός από λειτουργικές και καλαίσθητες.

Ο κ. Πλεσιώτης μίλησε για μείωση έως και 60% του μεροκάματου λόγω της πεζοδρόμησης, παρόλα αυτά δήλωσε υπέρμαχος ώστε να πεζοδρομηθεί και η πλατεία Αγίου Βασιλείου, σχέδιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Σημαντικό ζήτημα που θίχτηκε στη συνάντηση ήταν και η κατάσταση της πιάτσας των ταξί στα ΚΤΕΛ, καθώς το σημείο όπου σταθμεύουν σήμερα τα ταξί είναι επικίνδυνο και υπάρχει φόβος πρόκλησης ατυχήματος αλλά και γκρίνια από τους οδηγούς των λεωφορείων που δε μπορούν να στρίψουν για να βγουν από τους διαδρόμους.

Επίσης κίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος υπάρχει και στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, ειδικά σε ώρες λειτουργίας καταστημάτων, αφού τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα εμποδίζουν την ορατότητα και πολλές φορές και τη διέλευση.

Εικόνα ντροπής για το δήμο είναι η κατάσταση του οδοστρώματος που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο, για το οποίο ιδιοκτήτες ταξί πρόκειται να διεκδικήσουν χρήματα από το δήμο λόγω ζημιών που έχουν υποστεί το αυτοκίνητα τους, όπως δήλωσε ένας επαγγελματίας.

Η ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Βασιλείου, έτσι όπως η προηγούμενη δημοτική αρχή ήθελε να γίνει, δεν θα γίνει, δήλωσε ο κ. Βόσνος και είπε ότι θα δημιουργηθούν στην πλατεία δύο αφετηρίες. Επιπλέον ενημέρωσε για τη σύνταξη της νέας κανονιστικής μελέτης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύντομα κατόπιν διαβούλευσης με φορείς και επαγγελματίες της πόλης.

Στην πόλη μας αυτή τη στιγμή υπάρχουν 120 ταξί και 4 συνεταιρισμοί (Κολοκοτρώνης, Άγιος Χριστόφορος, easy taxi και taxiplot). Δυστυχώς από τη συνάντηση φάνηκε ότι υπάρχει μία δυσκολία συνεννόησης μεταξύ των επαγγελματιών, ώστε να υπάρξουν κοινά αιτήματα προς το δήμο, την περιφέρεια ή οποιαδήποτε άλλη αρμόδια υπηρεσία. Κάποιοι ζητούσαν την πεζοδρόμηση της πλατείας Αγίου Βασιλείου, την παραχώρηση στα ταξί ενός διαδρόμου των λεωφορείων στο ΚΤΕΛ, άλλοι διαφωνούσαν με την ύπαρξη σειράς στις πιάτσες, άλλοι με την ύπαρξη πιάτσας στη Δαρειώτου επειδή δεν είναι λειτουργική και τη μεταφορά τη στην Νεομάρτυρος Δημητρίου, τη δημιουργία θέσεων για ταξί στα δύο στρατόπεδα (11ο και 124ΠΒΕ), σε γενικές γραμμές αιτήματα μεμονωμένα και όχι συλλογικά.

Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε και το βίντεο με το τεταμένο κλίμα που επικράτησε για λίγη ώρα μεταξύ των προέδρων των συνεταιρισμών.
Β.Π.

2 σχόλια

  • Βασίλης
    Βασίλης Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 11:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Eάν περιμένουν οι ταξιτζήδες να τους λύσει το πρόβλημα ο Βόσνος και ο Θεοδωρακόπουλος δέσανε...

  • ΝΙΚΟς
    ΝΙΚΟς Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 00:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε παιδιά ας σοβαρευτούμε. Το μεροκάματο έπεσε γιατί υπάρχει κρίση και σε αυτό το επάγγελμα όπως σε όλα τα επαγγέλματα.
    Δε φταίει η πεζοδρόμηση. Απεναντίας με την πεζοδρόμηση υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για ΤΑΧΙ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...