Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προφυλακιστέος ο 54χρονος για τη δολοφονία Παπαναστασίου - Τι λέει ο δικηγόρος του

Προφυλακιστέος ο 54χρονος για τη δολοφονία Παπαναστασίου - Τι λέει ο δικηγόρος του
Στις 7:30 αργά το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η απολογία του 54χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Θεόδωρου Παπαναστασίου. Η απολογία του δράστη κράτησε 5:30 ώρες περίπου μιας και η ανάκριση ήταν ιδιαίτερα λεπτομερής και ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει σε μία σειρά ερωτήσεων για το φόνο. Επίσης υποβλήθηκε και πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Γιάννης Γκρίτζαλης μίλησε αποκλειστικά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης (www.drt915.gr) για την απολογία του κατηγορούμενου και για στοιχεία της υπόθεσης, αναφέροντας αρχικά πως θα υπάρξει και συμπληρωματική απολογία όταν θα ενσωματωθεί στη δικογραφία η ιατροδικαστική εξέταση από την υπηρεσία του Ναυπλίου, η οποία αναμένεται περί τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο κ. Γκρίτζαλης μιλώντας για το χρονικό του φονικού ανέφερε πως "η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" για το δράστη ήταν η καταστροφή του υαλοπίνακα της πολυκατοίκας του στη οδό Αύγης 9, 1,5 μέρα πριν το έγκλημα. (τα ξημερώματα 24ης Οκτωβρίου). Γεγονός που ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά περιστατικών φθοράς κινητής και ακίνητης περιουσίας του δράστη από το θύμα. Τον Σεπτέμβριο του 2014 του είχε δηλητηριάσει σκυλί στο εξοχικό που διατηρεί ο δράστης έξω από την Τρίπολη.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης ο κ. Γκρίτζαλης σχετικά με το χρονικό του εγκλήματος, ο δράστης μετέβει την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στην οδό Ουάσινγκτον μεταμφιεσμένος για να παρουσιαστεί δήθεν ως μάρτυρας των περιστατικών φθοράς και να ζητήσει από το θύμα να μην συνεχίσει τις δολιοφθορές γιατί θα το πει στον δράστη (που βέβαια ήταν το ίδιο πρόσωπο).

Στη διάρκεια της συζήτησης το θύμα επιτέθηκε στο δράστη, τον γρονθοκόπησε και μάλιστα ο δράστης φέρει χτυπήματα στο θώρακα, στο κεφάλι και εξάρθρωση του αριστερού ώμου, όπως προκύπτει από ιατρική γνωμάτευση του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια έγινε συμπλοκή και στην σκληρή επίθεση του θύματος ο δράστης πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και στη συνέχεια κατά τη διάρκειας της πάλης τον πυροβόλησε στα χέρια δύο φορές και κατόπιν αγκαλιασμένοι κυλίστηκαν στα σκαλιά και το θύμα βγήκε αιμόφυρτο στο δρόμο.

Ο τέταρτος πυροβολισμός (σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από την αστυνομία) δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί γιατί δεν υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως στο τι τραύματα έφερε το θύμα και από τι προήλθε ο θάνατός του (μπορεί να προήλθε από χτύπημα στις σκάλες).

Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε αλλά δεν μεταφέρεται προς το παρόν σε κάποια φυλακή αλλά θα παραμείνει στο ΑΤ Τρίπολης.

Σε ερώτησή μας για το όπλο ο κ. Γκρίτζαλης μας είπε πως το είχε μαζί του ο δράστης για προστασία γιατί κυκλοφορούσε στην πόλη πως το θύμα οπλοφορούσε. Επίσης μάς είπε πως δεν ισχύουν τα όσα λέγονται πως δεν γνωρίζονταν ο θύτης και το θύμα γιατί η πολυκατοικία που έχει επαγγελματική δραστηριότητα ο κατηγορούμενος ανήκει στην οικογένεια του θύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέτρος Γιαλής: «Αποκαταστάθηκε η μνήμη του Θοδωρή. Αστείες οι εξηγήσεις του κατηγορούμενου» (vd)
Στον ανακριτή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Παπαναστασίου (εικόνες)Δείτε το βίντεο με τη μεταφορά του κατηγορούμενου στο δικαστήριο της Τρίπολης!

1 σχόλιο

  • Δημήτρης
    Δημήτρης Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 16:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί δε γνωστοποιείται το όνομα του φερόμενου ως δράστη;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...