Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παυλής: «Τα σκουπίδια θα πάνε προσωρινά στο Λεβίδι. Θα πάρουμε μέτρα προστασίας για το Μαίναλο» (vd)

Παυλής: «Τα σκουπίδια θα πάνε προσωρινά στο Λεβίδι. Θα πάρουμε μέτρα προστασίας για το Μαίναλο» (vd)
Έκτακτη συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, το μεσημέρι της Παρασκευής, για τις εξελίξεις σχετικά με το πρόβλημα που αφορά τα σκουπίδια.
Ουσιαστικά, επανάλαβε ότι η μοναδική λύση αυτή τη στιγμή είναι η προσωρινή μεταφορά σκουπιδιών στη χωματερή Λεβιδίου.
Εξήγησε ότι στην παλιά χωματερή του Πλατώματος, δεν μπορούν να πάνε σκουπίδια, επειδή υπάρχει δικαστική απόφαση που πρέπει να γίνει σεβαστή, ενώ σκουπίδια δεν μπορούν να πάνε ούτε στη χωματερή της Βλαχοκερασιάς, διότι είναι μικρή.
Επίσης, επανέλαβε ότι από τη στιγμή που η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δεν είχε καμία διάθεση να συζητήσει τη μεταφορά σκουπιδιών της Τρίπολης στη Φυλή, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αυτή η λύση.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι τα σκουπίδια θα μεταφερθούν προσωρινά στο Λεβίδι και ότι θα τηρήσει το λόγο του.
«Όταν εξασφαλίσουμε την αδειοδότηση στο Μεγαβούνι, θα τα μεταφέρουμε εκεί, για να τα επεξεργαστούμε.
Σε 10-15 μέρες θα πάρουμε περιβαλλοντική έγκριση για το Μεγαβούνι Βαλτετσίου και αυτό είναι μία λύση ολοκληρωμένης διαχείρισης» είπε.
«Αντιλαμβάνομαι τις όποιες αντιρρήσεις, θέλω να διαβεβαιώσω ότι έχουμε λόγο και ότι υποσχόμεθα να τηρηθεί» είπε προς τους κατοίκους του Λεβιδίου.
Τόνισε ότι η απόφαση δεν είναι σε καμία περίπτωση τιμωρητική για το Λεβίδι και δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν μέτρα προστασίας στη χωματερή. Θα γίνει περίφραξη για τους εξωτερικούς παράγοντες, ενώ θα υπάρχει μόνιμα πυροσβεστικό όχημα στη δεξαμενή που είναι εκεί για να μην κινδυνεύσει το Μαίναλο.
Αποδέχτηκε ότι η περιοχή είναι Natura είπε όμως «είμαστε απόλυτα νόμιμοι να πάμε στην περιοχή, διότι η πόλη παράγει κάτω από 50 τόνους την ημέρα».
Είπε ότι έχει ενημέρωσε την αστυνομία για την απόφαση μεταφοράς, την παρακάλεσε όμως να δείξει ευαισθησία διότι όπως είπε δεν θέλει παρατράγουδα και φασαρίες.
Τέλος, να τονισθεί ότι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατάθεσαν κάτοικοι του Λεβιδίου κατά της απόφασης του Δημάρχου θα γίνει την Τρίτη στις 12.00 το μεσημέρι και έως τότε το πιθανότερο είναι να μην μεταφερθούν σκουπίδια στο Λεβίδι.
Β.Π.

4 σχόλια

  • τα σκουπίδια είναι δικά μας
    τα σκουπίδια είναι δικά μας Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 14:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Μήπως φοβόμαστε την αλήθεια; Τα σκουπίδια είναι δικά μας . Εμείς τα παράγουμε. Γιατί να τα πάμε σε άλλους τα δικά μας; Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να τα πάμε "αλλού". Αυτό γίνεται και μέσα στην πόλη. Κάθε κάτοικος τα πάει.... αλλού. Δηλαδή τα δικά του σκουπίδια τα πάει "λίγο παρακάτω". Στο σπίτι του άλλου... Οι πιό θρασείς "πολίτες" μεταφέρουν τους δικούς τους κάδους στο σπίτι του άλλου... Έτσι λοιπόν νομίζουν ότι έλυσαν το δικό τους πρόβλημα. Σε βάρος του άλλου. Τελικά κατάλαβαν αρκετοί ότι αν πάνε τα σκουπίδια τους 50 μετρά μακριά από το σπίτι τους δεν λύνουν κανένα πρόβλημα ούτε το δικό τους φυσικά. Επι τέλους αν δεν σταματήσουμε να παράγουμε τόσα πολλά σκουπίδια είναι δίκαιο να τα τρώμε εμείς και κανείς άλλος. Για την ακρίβεια ο καθένας τα δικά του. Παρά την αποτυχία των μέχρι τώρα δημάρχων, θα παραδεχτώ τον δήμαρχο αν καταφέρει να βάλει τον κάθε πολίτη προ των δικών του ευθυνών. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο δήμαρχος ενδιαφέρεται να δώσει τα σκουπίδια σε εταιρείες ....

  • Νίκος
    Νίκος Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 10:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Mήτσο δεν πιστεύουμε τίποτα από αυτά που λες.
    Είναι όλα ψέματα!!!!

  • ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 08:55 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ........ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.....ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.

  • Κώστας
    Κώστας Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 00:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Aσε ρε Μήτσο μας φλόμωσες στα ψέματα δε σε πιστεύουμε ότι και να πεις...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...