Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Δυτική Μακεδονία δέχτηκε να μεταφερθούν 5.000 τόνοι σκουπιδιών από την Τρίπολη!

Η Δυτική Μακεδονία δέχτηκε να μεταφερθούν 5.000 τόνοι σκουπιδιών από την Τρίπολη!
Με κατά πλειοψηφία απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Τρίπολης για μεταφορά 5.000 τόνων απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία!
Προϋπόθεση για την αποδοχή του αιτήματος, εκτός των άλλων, είναι και η ενημέρωση του φακέλου της ΜΠΕ-ΑΕΠΟ και της Άδειας Λειτουργίας του ΧΥΤΑ, καθώς θα υπάρξει υπέρβαση της δυναμικότητας (βάση αδειοδοτήσεων) για τις εισερχόμενες ποσότητες στο ΧΥΤΑ που είναι 120.000 τόνων ετησίως, δεδομένης της προγραμματικής μας σύμβασης με το Δ.Βέροιας.
Η τιμή διάθεσης των απορριμμάτων για το Δήμο Τρίπολης ορίζεται στο ποσό των είκοσι πέντε (25) ευρώ ανά τόνο, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Δ.Σ. N.189/2015
Στην Κοζάνη, σήμερα 2 Μαρτίου 2015, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ. συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στα γραφεία της εταιρείας (6° χλμ. Κοζάνη ς-Πτολεμαΐδας, 50100 Κοζάνη) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε., ύστερα από έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου με ημερομηνία 25/02/2015, που δόθηκε στον καθένα Σύμβουλο χωριστά. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, καθώς από τα επτά μέλη ήταν παρόντα τα έξι (6), δηλαδή:
1.         Λαμπρόπουλος Δημήτριος
2.         Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος
3.         Αγγελής Ανέστης
4.         Βοσκόπουλος Ιωάννης
5.         Ιωαννίδης Ελευθέριος
6.         Τασοπούλου Ελένη
Και απόν το ένα μέλος, δηλαδή,
1. Δασταμάνης Γεώργιος
το οποίο δεν προσήλθε αν και προσκλήθηκε νόμιμα
ΘΕΜΑ 2α): Αίτημα του Δήμου Τρίπολης για την αποδοχή 5.000 τόνων σύμμεικτων ΑΣΑ του Δήμου, προς ταφή στον Περιφερειακό ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου έδωσε το λόγο στο Γενικό Διευθυντή της εταιρίας, κο Μαυρίδη Δημοσθένη, ο οποίος είπε τα εξής: Με το με αρ.πρωτ. ΕΜΠ 38 έγγραφό του, ο Δήμος Τρίπολης, αιτήθηκε τη μεταφορά και εναπόθεση 5.000 τόνων των αστικών απορριμμάτων του στο ΧΥΤΑ της Δυτικής Μακεδονίας.
Μέχρι και τις 20-12-2014 ο Δήμος Τρίπολης διοχέτευε τα αστικά του απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Φυλής, βάσει Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη με τον ΕΔΣΝΑ και η οποία έληξε στις 20-12-2014
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, υπάρχει η δυνατότητα σε τεχνικό επίπεδο για την παραλαβή και υγειονομική ταφή στον ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας, ποσότητας 5.000 τόνων σύμμεικτων ΑΣΑ του Δήμου Τρίπολης για το 2015, καθώς:
α) υπάρχει ικανή χωρητικότητας στα υφιστάμενα κύτταρα,
β) ο εξοπλισμός υγειονομικής ταφής επαρκεί για την διάστρωση και συμπίεση των εισερχόμενων ποσοτήτων και
γ) δύναται να διασφαλιστεί πρόσθετη ποσότητα υλικών επικάλυψης από τα ορυχεία του ΛΚΔΜ
ενώ θα απαιτηθεί μία μικρή αύξηση των ωρών απασχόλησης των χειριστών μηχανημάτων υγειονομικής ταφής και του φόρτου των λοιπών εργασιών (monitoring, σχέδιο πλήρωσης, ανάπτυξη δικτύου συλλογής βιοαερίου, ζυγίσεις,
έλεγχοι παραλαβής απορριμμάτων, λειτουργίας ΜΕΣ, κλπ) που θα πρέπει να καλυφθούν από το τέλος διάθεσης των νεοεισερχόμενων απορριμμάτων.
Προϋπόθεση για την αποδοχή του αιτήματος, εκτός των άλλων, είναι και η ενημέρωση του φακέλου της ΜΠΕ-ΑΕΠΟ και της Άδειας Λειτουργίας του ΧΥΤΑ, καθώς θα υπάρξει υπέρβαση της δυναμικότητας (βάση αδειοδοτήσεων) για τις εισερχόμενες ποσότητες στο ΧΥΤΑ που είναι 120.000 τόνων ετησίως, δεδομένης της προγραμματικής μας σύμβασης με το Δ.Βέροιας.
Για τη μεταφορά και διάθεση των σύμμεικτων ΑΣΑ των συγκεκριμένων Δήμων στο ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας θα απαιτηθεί αρχικά η έκδοση της προβλεπόμενης απόφασης διαπεριφερειακής μεταφοράς, από την διάταξη του αρ. 84 παρ. 7 του Ν. 4316/2014 (ΦΕΚ 270Α), που αντικατέστησε το αρ. 57 παρ. 5 του Ν. 4042/2012.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού άκουσε τις παραπάνω εισηγήσεις και μετά από διαλογική συζήτηση, κατά πλειοψηφία
Αποφασίζει
Λαμβάνοντας υπόφη:
-           Το αίτημα του Δήμου Τρίπολης, ο οποίος εδώ και 26 μήνες έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει πλέον σωρευμένα απορρίμματα, τουλάχιστον 2 μηνών,
-           Την κείμενη εθνική νομοθεσία
-           Την αξιολόγηση της κατάστασης από την Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρίας,
και επιδεικνύοντας κοινωνική ευθύνη και πρόσωπο ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς το Δήμο Τρίπολης
Αποδέχεται το ανωτέρω αίτημα του Δήμου Τρίπολης για μεταφορά και διάθεση 5.000 τόνων σύμμεικτων ΑΣΑ του Δήμου, στον Περιφερειακό ΧΥΤΑ της Δυτικής Μακεδονίας, εφόσον εκπληρωθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις.
- Η τιμή διάθεσης των απορριμμάτων για το Δήμο Τρίπολης ορίζεται στο ποσό των είκοσι πέντε (25) ευρώ ανά τόνο, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.
Μειοψήφησαν: ο κ. Ιωαννίδης Ελευθέριος, αντιπρότεινε αντί των 5.000 τόνων ΑΣΑ του Δήμου Τρίπολης, να μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας 3.000 τόνοι, πρόταση με οποία συντάχθηκε και η καΤασοπούλου Ελένη
Η παρούσα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να γνωστοποιηθεί στον άμεσα ενδιαφερόμενο Δήμο Τρίπολης.
Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 2α.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λαμπρόπουλος Δημήτριος
Τα        μέλη
Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος
Αγγελής Ανέστης
Βοσκόπουλος Ιωάννης
Ιωαννίδης Ελευθέριος
Τασοπούλου Ελένη

1 σχόλιο

  • Νικος
    Νικος Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 15:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Εδώ ειναι κοντά ΚΑΛΥΤΕΡΑ να τα πάμε στη Σουηδία η Γρμανία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...