Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στολίδι για την Τρίπολη το νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου! (εικόνες – βίντεο)

Στολίδι για την Τρίπολη το νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου! (εικόνες – βίντεο)
Μετά από προσπάθειες επτά ολόκληρων χρόνων, η Τρίπολη αποκτά ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα στο οποίο θα στεγαστεί πλέον το Μουσικό Σχολείο της πόλης.

Η διοικητική παραλαβή του κτιρίου, από τον Οργανισμών Σχολικών Κτιρίων στο Δήμο Τρίπολης, έγινε επίσημα, το πρωί της Τετάρτης.
Να σημειωθεί ότι το κτίριο, αφού θα καθαριστεί, θα γίνει η μεταφορά του εξοπλισμού και των επίπλων του σχολείου και από τις 9 Μαΐου 2015 και μετά, το Μουσικό θα λειτουργεί εκεί!

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα κτίριο - κόσμημα για την πόλη και ένα από τα καλύτερα σχολικά κτίρια της χώρας. Εγώ έχω μείνει εντυπωσιασμένος από τη χρήση των χώρων και από τον τρόπο που το έχουν δομήσει οι υπηρεσίες του ΟΣΚ.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία διότι η νεολαία που ασχολείται με τη μουσική και με τις τέχνες, θα βρει τη στέγη της σε αυτό το κτίριο, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Το επόμενο διάστημα, θα μπει ο πάγιος εξάμηνος του σχολείου, θα έρθουν όλα τα έπιπλα, για να πάρει το βηματισμό του αυτό το σχολείο».

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, Βασίλης Μπιστόλας, ανέφερε: «Είναι μια ωραία μέρα για το Μουσικό Σχολείο, διότι μετά από 7 χρόνια και παρά τις δυσκολίες, το σχολείο τελείωσε. Οι μαθητές βρίσκουν τη στέγη τους και τα φτερά και των μαθητών και των διδασκόντων ξεδιπλώνονται για να επιτύχουν περισσότερα πράγματα, απ’ όσα έχουν πετύχει τα τελευταία 15 χρόνια. Για μένα ήταν ένα στοίχημα ζωής και τώρα που κι εγώ οδεύω προς τη συνταξιοδότηση, κατάφερα να δω να τελειώνει αυτό το κτίριο, ως δομή. Είναι μία ξεχωριστή μέρα. Τα παιδιά μας εδώ θα βρουν ένα χώρο που θα είναι ισάξιος και καλύτερος από το σπίτι τους. Έτσι ήταν τα παλιά χρόνια τα σχολεία. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν υποδομές που είναι ένα αιώνα μπροστά. Πιστεύω ότι θα το εξελίξουν και θα δημιουργήσουν».

Τέλος, ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου, από τον ΟΣΚ, Θεόδωρος Ηλιόπουλος, είπε: «Σήμερα παραδίδουμε για χρήση ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Αυτό το κτίριο είναι περίπου 4.000 τ.μ., έχει τρεις ορόφους και υπόγειο 1500 τμ. Υπάρχουν πάνω από 25 αίθουσες μουσικής διδασκαλίας, αίθουσες κρουστών - πνευστών, μία μεγάλη αίθουσα συναυλιών που χωρά περίπου 400 καθήμενους. Έχει σχεδιαστεί το κτίριο για εξοικονόμηση ενέργειας και ανακύκλωση του νερού. Είναι ένα πάρα πολύ σύνθρονο κτίριο. Για τις αίθουσες μουσικής έγινε ειδική ακουστική μελέτη και είναι σχεδιασμένες με την τελευταία τεχνολογία.»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

5 σχόλια

  • Βασίλης
    Βασίλης Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 20:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Φτάνουν τα λιβανίσματα στον Ανδρέα.
    Αφήστε τον στην παρακμή του!!!!!

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 17:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΑΝΔΡΕΑΣ,Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,ΠΑΛΕΨΕ ΤΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΣ.ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ....

  • Απλός Θεατής όλων
    Απλός Θεατής όλων Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 11:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Καμιά φορά αναρωτιέμαι μήπως ήταν καλό που ο Κος Λυκουρέντζος δεν είναι ενεργός πολιτικός μετά τις εκλογές για να δούνε όλοι την πραγματική διαφορά μεταξύ των πολιτικών, των προσπαθειών, των έργων και των δυνατοτήτων του καθενός. Για να δούμε λοιπόν τις καινούριες μέρες που έρχονται πόσο δημιουργικές και πόσο μπροστά θα πάνε εμάς αλλά και τον τόπο μας.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ
    ΓΙΑΝΝΗΣ Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 16:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά τα λιβανίσματα αλλά δεν άκουσα κουβέντα από το δ/ντη για το Λυκουρέτζο που ξεμπλόκαρε το Μουσικό αλλά και το 4ο Γυμνάσιο .... τόσο αγνώμωνες πια !!!!

  • tripper
    tripper Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 14:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην ντρέπεσαι κ. Μπιστόλα. Λόγω Λυκουρέντζου στη θέση του υφυπουργού Παιδείας έγινε αυτό το στολίδι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...