Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κλειστά την Τετάρτη τα φαρμακεία – Τι είπε η Πρόεδρος των Φαρμακοποιών στην Αρκαδία (vd)

Κλειστά την Τετάρτη τα φαρμακεία – Τι είπε η Πρόεδρος των Φαρμακοποιών στην Αρκαδία (vd)
Για την προειδοποιητική εικοσιτετράωρη απεργία που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος, την Τετάρτη 9 Ιουνίου, μίλησε η  Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, Κική Φράγκου.
Η κυβέρνηση, όπως είπε,  στέλνοντας τις προτάσεις της στους θεσμούς, μεταξύ άλλων προτείνει να φύγουν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, από το φυσικό τους χώρο, από το φαρμακείο.
«Όλα αυτά τα σκευάσματα είναι φάρμακα, απλά είναι μη αποζημιούμενα, από τον ΕΟΠΥ», τόνισε.
«Απεργούμε, διότι θεωρούμε πως είναι αδιανόητο το φάρμακο να φύγει από τα χέρια του επιστήμονα φαρμακοποιού και να πάει οπουδήποτε αλλού γιατί κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους.
Ενδεικτικά σάς αναφέρω πως από τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και την αλόγιστη χρήση τους, έχουν καταγραφεί 200.000 θάνατοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Αμερική» πρόσθεσε.
Κλείνοντας, τόνισε πως στην Ελλάδα έχουμε τα πιο φθηνά φάρμακα σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως το πολύ γνωστό σε όλους μας depon εδώ κοστίζει 0,75 ευρώ ενώ στην Ευρώπη η μέση τιμή του είναι 3,80 ευρώ.
Την Τέταρτη 9 Ιουνίου θα λειτουργήσουν τα εξής φαρμακεία ασφαλείας στην Τρίπολη.
Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι το φαρμακείο της Μπέττα-Δημητρακοπούλου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα το φαρμακείο του Γιαννούλη, από τις  5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ το φαρμακείο της Τσιβεριώτη και διανυκτερεύον μέχρι το πρωί θα είναι το φαρμακείο της Μπέττα-Δημητρακοπούλου.
Μ.Σ.

3 σχόλια

  • Δεν πειράζει, Θα συνηθίσετε!
    Δεν πειράζει, Θα συνηθίσετε! Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 21:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Mμμμάλιστα. Οι επιστήμονες φαρμακοποιοί τότε να μη δίνουν φάρμακα χωρίς συνταγή και να μας ειδοποιούν για τους κινδύνους του να πάρουμε φάρμακα από μόνοι μας, όπως δυστυχώς συμβαίνει συχνα.

  • Σοφία
    Σοφία Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 18:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Σιγά μην τρέχω να πληρώνω 10 ευρώ στο γιατρό για να μου γράφει DEPON ... Κάτι για το τζίρο που θα χάσουν από τα μη συνταγογραφούμενα δεν μας είπε η κ. φαρμακοποιός...

  • μαρία
    μαρία Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 16:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιαυτό κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή για να τελειώνουμε με το παραμύθι αυτό

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...