Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εγκαινιάστηκε η εντυπωσιακή έκθεση του CERN στην Τρίπολη! (vd)

Εγκαινιάστηκε η εντυπωσιακή έκθεση του CERN στην Τρίπολη! (vd)
Τα εγκαίνια της της εντυπωσιακής διαδραστικής Έκθεσης του CERN στην Τρίπολη με τίτλο "Επιταχύνοντας την Επιστήμη" πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
Μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης η οποία μάς φέρνει κοντά στην τεχνολογία και σε όσα θαυμαστά συμβαίνουν στο μεγάλο αυτό ερευνητικό κέντρο παίρνει σάρκα και οστά στην πόλη μας.
Την εκδήλωση άνοιξαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτριος Παυλής και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος οι οποίοι απεύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό στους καθηγητές, στους φοιτητές, στις αρχές του τόπου αλλά και στον κόσμο που είχε απαντήσει θετικά στην πρόσκληση της τεχνολογίας.
Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον Γ. Ηλιόπουλο, Ακαδημαϊκό και καθηγητή της Θεωρητικής Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων με τίτλο «Η δημιουργία της μάζας στο αρχέγονο Σύμπαν».
Τη σκυτάλη πήρε η ομότιμη καθηγήτρια Θ. Παπαδοπούλου, μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μιλώντας για «Το CERN στην πρωτοπορία της Έρευνας-Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης».
Τέλος. τις εντυπώσεις τους μοιράστηκαν οι σπουδαστές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εργάστηκαν στο CERN, Τζένη Ρόμπα, Πάνος Σαμαρτζής, Αγγελική Σπηλιωτοπούλου.
Δείτε εικόνες και βίντεο με όσα συνέβησαν καθώς και πλάνα από την έκθεση η οποία θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...