Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο εντυπωσιακός Επιτάφιος γεμάτος πέρλες στην Τρίπολη! (vd)

Ο εντυπωσιακός Επιτάφιος γεμάτος πέρλες στην Τρίπολη! (vd)
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το Πάσχα και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον εντυπωσιακό Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού, πέρυσι τη Μεγάλη Παρασκευή.
Μόνο ως έργο τέχνης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού της Τρίπολης, με τους επιβλητικούς αγγέλους να σε καθηλώνουν και να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από επάνω τους.
Με άνθη και πέρλες είναι στολισμένος ο συγκεκριμένος Επιτάφιος!
Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος γράφει: «Πέρα από τον παραδοσιακό στολισμό με άνθη ο Επιτάφιος του Αγίου Βασιλείου, διακοσμείται στις πλευρές του με περίτεχνα σχέδια ή παραστάσεις οι οποίες δημιουργούνται με καρφίτσες και διακοσμητικές γυάλινες και πλαστικές πέρλες.
Το σχέδιο του 2015 έχει ως εμπνευστή του την Πρεσβυτέρα Ελένη Σουρλίγγα. Δεν θα ήταν υπερβολή να τον χαρακτηρίσουμε ως τον «Επιτάφιο των Αγγέλων» καθώς το θέμα του και οι παραστάσεις του προέρχονται από τον κόσμο των Αγγέλων.
Πρόκειται για μία εργασία ξεχωριστή αφού η βασική σύνθεση αποτελείται από τέσσερις Αρχαγγέλους οι οποίοι θλιμμένοι, επιβλητικοί και προσευχόμενοι στέκουν όρθιοι στις τέσσερις παραστάδες του Επιταφίου φυλάσσοντας τον Τάφο του Κυρίου, ακριβώς «ως φύλακες άγγελοι».
Τα κεντρικά σημεία του επιταφίου έχουν κοσμηθεί με δύο εξαπτέρυγα ενώ οι τέσσερις κόγχες του επιταφίου κοσμούνται με μικρά πρόσωπα.»
Δείτε εικόνες αλλά και βίντεο από τον Επιτάφιο.
Μ.Σ.

2 σχόλια

  • Αμαλία
    Αμαλία Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 16:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Χριστός ήρθε στη γή Ταπεινός και Ταπεινός έφυγε.... κρίμα τόση επίδειξη και πεθαίνει ο κόσμος από την πείνα και τη φτώχεια......... Άλλα κήρυξε ο Χριστός εδώ στη γή

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 14:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΧΛΙΔΗ Ο "ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ" ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...