Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κρήτη και Τρίπολη τίμησαν τον Ιωάννη Δημακόπουλο! (vd)

Κρήτη και Τρίπολη τίμησαν τον Ιωάννη Δημακόπουλο! (vd)
Η «Παγκρήτιος Ένωσις» Αττικής ήρθε το Σάββατο στην Τρίπολη, από την Αθήνα, για να τιμήσει, μαζί με τον Δήμο, τα 150 χρονιά από το θάνατο του φρούραρχου του Αρκαδίου, Ιωάννη Δημακόπουλου.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία συγκροτήματος με παραδοσιακές Κρητικές στολές της Ένωσης, αλλά και πλήθος κόσμου που ήρθε γι' αυτή την σημαντική μέρα, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής και ο πρόεδρος της Ένωσης, Μαριδάκης Γεώργιος, κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη του σπουδαίου και ηρωικού αξιωματικού από την Αρκαδία.
Ο Ιωάννης Δημακόπουλος, καταγόμενος από την Βυτίνα, ήταν από τις πιο ισχυρές πολεμικές Αρκαδικές φυσιογνωμίες. Στη μάχη της Μονής Αρκαδίου Κρήτης, όπου θεωρείται ως κυρίαρχο ιστορικό γεγονός της Κρήτης, η αντίσταση και η μαχητικότητά του ήταν σημαντική. Βρήκε μαρτυρικό θάνατο μετά από βασανισμό και αποκεφαλισμό, από τους Τούρκους.
«Θέλει μεγάλη καρδιά και συμπαράσταση σε όλους αυτούς που σήμερα, υπό διαφορετικούς όρους, δίνουν αγώνα ζωής προκειμένου η Ελευθέρια να είναι το ύψιστο αγαθό για όλους τους πολίτες» είπε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής.
«Αισθανθήκαμε την ανάγκη για τα 150 χρονιά του ολοκαυτώματος του Αρκαδίου να ανανεώσουμε το φόρο τιμής που είχαμε αποτίσει την 1/7/1970 με την πλάκα έξω από το παλαιό δημαρχείο της Τρίπολης» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Μαριδάκης Γεώργιος.
Δείτε εικόνες και βίντεο.

1 σχόλιο

  • Μακής
    Μακής Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 00:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι Κρητικοί περισσότεροι από τους Τριπολιτσιώτες....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...