Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θετικές εξελίξεις - Πρόγραμμα τηλεϊατρικής για τους κατοίκους της Γορτυνίας!

Θετικές εξελίξεις - Πρόγραμμα τηλεϊατρικής για τους κατοίκους της Γορτυνίας!
Την εγκατάσταση συστημάτων Τηλεϊατρικής στην περιοχή της Γορτυνίας ζητά με επιστολή του στη Vodafone, ο δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας, Μιχάλης Σφυρής.
Η εταιρεία εμφανίζεται θετική και ζήτησε την παροχή άδειας.
Για το λόγο αυτό ο Μιχάλης Σφυρής απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς, 
Διοικητή 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος 
κ. Γιαννόπουλο Γεώργιο
Βαλτεσινίκο, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016
Θέμα: Εγκατάσταση συστήματος τηλειατρικής και πρόσκληση για συνάντηση εργασίας 

Κύριε Διοικητά,
Με την παρούσα επιστολή και ένεκα της θεσμικής μου ιδιότητας -εκείνης του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Γορτυνίας Ν. Αρκαδίας- αιτούμαι την εγκατάσταση συστήματος τηλειατρικής στα δύο (2) κέντρα υγείας της Γορτυνίας (Δημητσάνας και Τροπαίων) καθώς και σε επιλεγμένα Περιφερειακά Ιατρεία οικισμών -όπως αυτός για παράδειγμα του Βαλτεσινίκου- που διακρίνονται για την έντονη τουριστική επισκεψιμότητά τους αλλά και για την ύπαρξη νέου ηλικιακά πληθυσμού. 

Σημειώσατε πως το περασμένο χρονικό διάστημα ήρθα - μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- σε επαφή με σχετικούς υπευθύνους της εταιρείας VODAFONE A.E. οι οποίοι και με διαβεβαίωσαν πως ένα τέτοιο εγχείρημα δύναται να πραγματοποιηθεί ενώ στα ερωτήματά μου στο αν πρόκειται για μια ανέξοδη και μη κοστοβόρα διεργασία απήντησαν θετικά. 
Παράλληλα επικοινώνησα ως όφειλα (αφού ο ίδιος δεν έχω σχέση με το χώρο της υγείας για να είμαι σε θέση να κατανοήσω πλήρως τη λειτουργικότητα-χρησιμότητα ή μη ενός τέτοιου συστήματος) με τους υπευθύνους ιατρούς των δύο (2) κέντρων υγείας της Γορτυνίας και στα πλαίσια ανταλλαγής απόψεων συμπέρανα πως δεν ήταν τουλάχιστον αρνητικοί.
Επιπρόσθετα κύριε Διοικητά σας προσκαλώ να επισκεφθείτε τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Γορτυνίας προκειμένου ιδίοις όμμασι να διαπιστώσετε τις ελλείψεις που οι τελευταίες παρουσιάζουν και οι οποίες δεν περιποιούν τιμή για ένα πολιτισμένο κράτος. Καθημερινά γίνομαι αποδέκτης παραπόνων από τους συνδημότες μου οι οποίοι και στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι- ανήμποροι και με πενιχρές απολαβές. Αυτοί οι απόμαχοι λοιπόν της ζωής καλούνται να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα (πράγμα που συνεπάγεται σημαντική οικονομική επιβάρυνση) προκειμένου να λάβουν άρτια ιατρικό-νοσηλευτική περίθαλψη.

Συνεπώς θεωρώ επιβεβλημένο να λάβει χώρα και μια συνάντηση εργασίας -στην έδρα ενός από τα κέντρα υγείας- όπου θα μας παρουσιάσετε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που είστε διατεθιμένοι ως υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας να αναλάβετε για την αντιμετώπιση των τοπικών μας δυσλειτουργιών. 

Με εκτίμηση,
Σφυρής Μιχαήλ
Δημοτικός Σύμβουλος & 
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής»

To Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone εφαρμόζεται σε 100 περιοχές σε όλη την Ελλάδα Η Vodafone αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας της και υλοποιεί προγράμματα που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους τους. Μία τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone  που υλοποιείται για 11η συνεχή χρονιά σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής αξιοποιεί τις δυνατότητες του συνεχώς εξελισσόμενου και ποιοτικού δικτύου της Vodafone στον τομέα της υγείας, παρέχοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών όπου εφαρμόζεται, να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας.
Πώς λειτουργεί:
Με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών μπορούν να επισκέπτονται το περιφερειακό ιατρείο/κέντρο υγείας, όπου εφαρμόζεται το Πρόγραμμα, και να πραγματοποιούν δωρεάν βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, όπως για παράδειγμα καρδιογράφημα και σπιρομέτρηση. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις εφόσον ο γενικός/αγροτικός ιατρός αποφασίσει ότι θέλει μία συμβουλευτική γνωμάτευση, αποστέλλονται μέσω του δικτύου της Vodafone, σε καρδιολόγους/πνευμονολόγους στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι καρδιολόγοι/πνευμονολόγοι παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση άμεσα και γρήγορα με τον ίδιο τρόπο.
Οι υπόλοιπες εξετάσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι οξυμετρία, μέτρηση πίεσης και σακχάρου.
Πρόσφατα εντάχθηκαν και οι εξετάσεις ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, τα αποτελέσματα των οποίων σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των κλινικών εξετάσεων που ήδη περιλαμβάνει το Πρόγραμμα, δίνουν τη δυνατότητα εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου για την επόμενη δεκαετία.
Το Πρόγραμμα παρέχει πλέον και τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου εξεταζομένου, μέσα από τον οποίο οι γενικοί/αγροτικοί ιατροί παρακολουθούν καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα την υγεία των ασθενών τους.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι καθώς ο εξοπλισμός είναι φορητός, ο γενικός/αγροτικός ιατρός μπορεί να διενεργήσει τις εξετάσεις στο περιφερειακό ιατρείο ή στην οικεία του ασθενή του με την ίδια ευκολία, ή όπως ήδη γίνεται με τον ίδιο εξοπλισμό μπορούν να εξυπηρετηθούν περισσότερα του ενός τοπικού ιατρείου στην ίδια περιφέρεια. 

Οφέλη:
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στηρίζει τους γενικούς και αγροτικούς ιατρούς, ενώ προάγει την προληπτική ιατρική. Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών μέσα από την έγκαιρη διάγνωσή τους και παράλληλα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους, στον τόπο κατοικίας τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...