Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία: Μέρος τουριστικό και με γερασμένο πληθυσμό ... ξέμεινε από ασθενοφόρο (vd)

Γορτυνία: Μέρος τουριστικό και με γερασμένο πληθυσμό ... ξέμεινε από ασθενοφόρο (vd)
Χωρίς ασθενοφόρο έχει μείνει τις τελευταίες μέρες το Κέντρο Υγείας στη Δημητσάνα, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί μεγάλες αντιδράσεις.
Από την πρώτη στιγμή, το «Καλημέρα Αρκαδία» ανέδειξε το σοβαρό αυτό πρόβλημα με συνεχή ρεπορτάζ που «έπαιξαν» και σε Μέσα Ενημέρωσης της Αθήνας.
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr μίλησε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και ο Νάσος Κάλλας από την Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας του Δήμου Γορτυνίας, που έχει πρωτοστατήσει στην ανάδειξη του ζητήματος αυτού.
Ο Νάσος Κάλλας εξήγησε ότι μόλις προσφάτως προέκυψε βλάβη στο ασθενοφόρο, ενώ μετάφερε περιστατικό, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας με Ι.Χ. αυτοκίνητο. Πλέον, η Γορτυνία εξυπηρετείται από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Τρίπολης, αν και εφόσον είναι διαθέσιμο.
Η εξέλιξη είναι ότι οι αντιδράσεις έχουν φέρει ανταπόκριση από φορείς και πρόσωπα που θέλουν να συνδράμουν στην επίλυση του προβλήματος.
«Ζητάμε την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Δημητσάνας και Τροπαίων. Δεν υπάρχουν ούτε καν αντιδραστήρια ούτε για μία εξέταση αίματος, δεν υπάρχει φαξ, γραμματεία, ενώ τα μελάνια τα πληρώνουν οι γιατροί από την τσέπη τους. Οι γιατροί είναι ήρωες στα Κέντρα Υγείας» λέει ο Νάσος Κάλλας που προτείνει ένα επανδρωμένο κέντρο ΕΚΑΒ στην Καρκαλού ή στο Καλονέρι, που να εξυπηρετεί τη Γορτυνία.
«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό όταν είμαστε σε τουριστική περιοχή και σε χωριά με γερασμένο πληθυσμό» ανέφερε στη συνέχεια.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος τόνισε ότι τα Κέντρα Υγείας πρέπει να περάσουν στους Δήμους. «Έχουμε κάνει προσπάθεια να γίνει προγραμματική σύμβαση με την ΔΥΠΕ. Θέλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αλλά το νομοθετικό πλαίσιο δεν μας δίνεται η δυνατότητα. Πολλές φορές καλύπτουμε τα Κέντρα Υγείας με υλικά για τους εκτυπωτές, αλλά εντελώς παράτυπα. Το προσωπικό πρέπει να διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας, αλλά για τις υποδομές μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος» είπε ο Δήμαρχος.

3 σχόλια

  • ANONYMOUS
    ANONYMOUS Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 08:07 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΕ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΓΑΪΔΟΎΡΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ....

  • ANONYMOUS
    ANONYMOUS Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 07:53 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΑΣΑΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑ....ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΖΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ?

  • Γορτύνιος Ασθενής
    Γορτύνιος Ασθενής Κυριακή, 15 Μαϊος 2016 13:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Δήμαρχος Γορτυνίας (ΠΑΣΟΚ) αντί να ξεσηκώσει τους Γορτύνιους και να τους πάει στο Υπουργείο Υγείας να απαιτήσουν το διορισμό οδηγών και γιατρών στα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρία της περιοχής, κάθεται μπροστά στην κάμερα και προτείνει να αναλάβει ο Δήμος τη συντήρηση των κτιρίων (λες κι εκεί βρίσκεται το πρόβλημα της υγείας). Είναι προφανές ότι τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι άλλες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο (ΝΔ-Κούλης, ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ-Γορτυνιακή Συμπαράταξη) σέβονται τις μνημονιακές υποχρεώσεις των κομμάτων τους που έχουν φέρει την υγεία σε αυτό το χάλι, αποδέχονται την πολιτική του "σταγονόμετρου" στις προσλήψεις γιατρών. Το ζήτημα είναι μείζον πολιτικό και ας το καταλάβουμε οι Γορτύνιοι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...