Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο – Εργαζόμενοι υπό ... κατάρρευση - Δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδειες (vd)

SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο – Εργαζόμενοι υπό ... κατάρρευση - Δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδειες (vd)
Δραματική είναι η κατάσταση, λόγω έλλειψης προσωπικού, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, με τους εργαζόμενους να εκπέμπουν SOS και να λένε ότι έχει εξαντληθεί κάθε όριο αντοχής ...
Το πρωί της Δευτέρας, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου προχώρησαν σε μία συμβολική διαμαρτυρία, ενόψει της απεργίας των υγειονομικών, την προσεχή Τετάρτη.
Η Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Διαμάντω Σαραντοπούλου τόνισε: «Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Η χρηματοδότηση δεν είναι επαρκής. Το προσωπικό είναι ελάχιστο. Δεν αντέχουμε άλλο. Το προσωπικό έχει εξαντληθεί. Προκηρύξεις ακούμε και προκηρύξεις δεν βλέπουμε. Έχει συνταξιοδοτηθεί εμάς μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο Νοσοκομείο και το υπάρχον προσωπικό είναι σε εξάντληση».
Σύμφωνα με τους εργαζομένους ...
Οφείλονται πολλά ρεπό και άδειες ακόμα και ... του 2015.
Υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν με .. δανεικό προσωπικό από άλλα τμήματα, για να βγει η βάρδια!
Το αιμοδυναμικό λειτουργεί με τρία άτομα κι αυτά με παράλληλα καθήκοντα από άλλα τμήματα.
Στο Νοσοκομείο εδώ και έξι μήνες δεν υπάρχει διοίκηση, ούτε καν διοικητικό συμβούλιο. κάνει χρέη ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας.
Μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα, το Παναρκαδικό θα κληθεί να καλύψει τις ανάγκες μεταναστών και προσφύγων. «Ακόμα κι αν χρηματοδοτηθούμε, δεν θα υπάρχει προσωπικό. Δεν θα είναι εύκολο. Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του» λέει η Δ. Σαραντοπούλου.
Από την πλευρά της, η Μαρία Παπαδόπουλου, προϊστάμενη στο τμήματα επειγόντων περιστατικών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, λέει: «Δεν βγαίνει ούτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Για άδεια, ούτε λόγος.
Υπάρχουν 13 άτομα και το τμήμα πρέπει να δουλεύει με 16, για να βγαίνουν οι άδειες και τα ρεπό. Έχουμε από 50 ρεπό αδιάθετα και άδειες που δεν μπορούν να δοθούν. Κάθε μέρα που περνά, είμαστε και χειρότερα.
Έχουν εξαντληθεί οι αντοχές μας. Το προσωπικό είναι έτοιμο να καταρρεύσει».

 

5 σχόλια

  • δημητρης
    δημητρης Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 09:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ξέραμε και στις καλές εποχές.Λίγοι οι ευγενείς,πρόθυμοι κι εργατικοί.Οι υπόλοιποι,νάναι καλά ο βουλευτής και το φ@@@@.....

  • X.T.
    X.T. Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 22:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Εκείνες τις πρώην τραπεζοκόμες που τις μετατάξατε σε διοικητικό προσωπικό, γιατί δεν τις εκπαιδεύατε να αναλάβουν θέσεις νοσοκόμων? Γιατί μετατατάξατε νοσοκόμους και νοσηλευτές σε κλάδους διοικητικών υπαλλήλων, δεν γνωρίζατε ότι θα είχατε ελλείψεις? Μόνο το Νοσοκομείο, εκτός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, διαθέτει 8 υπαλλήλους κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού, 12 ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, 26 ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, 4 ΔΕ Τηλεφωνητών, 4 άτομα κλάδων Η/Υ και Πληροφορικής (ΑΔΑ: 7Ζ05469Η2Π-9ΣΜ). Που απασχολείται όλο αυτό το προσωπικό? Κάντε κάποιες αλλαγές, έστω και τώρα, λόγω των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου.

  • !!
    !! Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 20:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Ηταν νοσοκομείο μοντέλο και φαίνεται ότι έχει γίνει ....προθάλαμος ετοιμασίας για ταξιδάκι προς ''τας Αιωνίους Μονάς '' !!!

  • Guest
    Guest Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 18:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Aς φερουν πισω τις νοσοκομες που εχουν μετακινηθει σε Τροπαια, Αστρος κλπ. Πολύ απλό.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ
    ΓΙΑΝΝΗΣ Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 17:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας πάρουν τις νοσηλεύτριες από το ΠΕΔΥ ( πρώην ΙΚΑ) πκαι ας τις πάνε στο Παναρκαδικό !!!!!, άντρες και γυναίκες, τι περιμένουν !!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...