Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δύο χωριστές απεργιακές διαδηλώσεις στο κέντρο της Τρίπολης (vd)

Δύο χωριστές απεργιακές διαδηλώσεις στο κέντρο της Τρίπολης (vd)
Σε δύο διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης (9/4/2014) το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας και το ΠΑΜΕ.
Η συγκέντρωση του Εργατικού και της ΑΔΕΔΥ έγινε στην κεντρική πλατεία με λίγο κόσμο, ενώ στην Πέτρινού έγινε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ μετά ακολούθησε πορεία.
 
ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Ηλίας Διαμαντάκος. Οι διεκδικήσεις είναι:
Από τις επιχειρήσεις να μην γίνει καμιά μείωση στους μισθούς, καμιά απόλυση, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του, άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων.
Άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως ημέρα αργίας για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο.
 
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑ
Τόσο ο Σαράντος Αλεξανδρής όσο και ο Κώστας Μαρκόπουλος, είπαν μεταξύ άλλων ότι: «Απολύουν παντού στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,σαρώνουν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, συντάξεις, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισω γυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και τρέχουν ολοταχώς να ολοκληρώσουν το έργο της καταστροφής.
Ετοιμάζουν βήμα-βήμα την κατάργηση των τριετιών, που θα καθηλώσει ακόμη περισσότερο τους μισθούς στα κατώτατα μισθολογικά όρια. Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις και σε συνέχεια προηγούμενων μνημονιακών μέτρων, πυροδοτούν ακόμη περισσότερο την αύξηση της ανεργίας,διευκολύνουν τις απολύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις και ανοίγουν τις πόρτες για αντικατάσταση των εργαζομένων με εργαζόμενους χαμηλού κόστους. Διευρύνουν το καθεστώς της ενοικίασης των εργαζομένων.
Τελειωτικό χτύπημα δέχεται το ασφαλιστικό σύστημα. Το οδηγούν στην κατάρρευση μετά και τη νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση των εσόδων του κατά 1 δις ευρώ το χρόνο, χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα για την αντικατάστασή τους. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και βάζει από το παράθυρο την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.Σχεδιάζουν να βάλουν χέρι ακόμα και στο «ιερό»δικαίωμα της απεργίας,βάζουν στο στόχαστρο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για να εκμηδενιστούν οι αγώνες των εργαζομένων». 
 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...