Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ναι! Οι ήρωες πολεμάνε σαν Γορτύνιοι

Ναι! Οι ήρωες πολεμάνε σαν Γορτύνιοι
Γράφει ο Πάνος Β. Χουντής
● Σήμερα σας παρουσιάζω ένα βιβλίο που μου το σύστησε ένας πατριώτης μου,
με τον τίτλο: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΟ 1974 του εκδοτικού οίκου ΠΕΛΑΣΓΟΣ το οποίο είναι γραμμένο από τον κ. Κωνσταντίνο Αλεξ. Δημητριάδης.
▪Είναι ένα λεύκωμα μνήμης που έχει σκοπό να παραδώσει στις επόμενες γενιές, μια σημαντική καταγραφή ξεχασμένων Ελλήνων ΗΡΩΩΝ, ώστε να γνωρίζουν τον πραγματικό ηρωισμό εκείνων που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974, κατά την εισβολή των Τούρκων και να τους στείλει το μηνυμα οτι δεν ήταν όλα προδομένα!
Υπήρχαν Έλληνες στρατιώτες αθώοι, ρομαντικοί, πατριώτες, σύντροφοι, συμπολεμιστές, πεισματάρηδες άντρες και κυριολεκτικά ΉΡΩΕΣ!
▪Περιλαμβάνει φονευθέντες Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες, οι οποίοι εδώ και ...46 χρόνια βρίσκονταν στην λίστα αγνοουμένων και που βρέθηκαν έπειτα απο αρκετά χρόνια, σε ομαδικούς τάφους, κατόπιν δύσκολων αναζητήσεων και ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο DNA. Δηλαδή το βιβλίο περιλαμβάνει ονόματα των Ελλήνων πεσόντων κατά τα γεγονότα της προδοσίας της Κύπρου, που έχουν αναγνωριστεί, αλλά πολύ ελάχιστοι έχουν επαναπατριστεί στην μητέρα Ελλάδα!
▪ Τις σελίδες 162 και 163 τις έχει αφιερώσει στον Γορτύνιο στρατιώτη Αναστάσιο Κρατημένο που έπεσε στην Πύλη της ΕΛΔΥΚ στις 16-8-1974
▪Η αφήγηση του συγγραφέα είναι συγκλονιστική και με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια, καταθέτει τις ηρωικές στιγμές που συνέβησαν μπροστά στην Πύλη της ΕΛΔΥΚ, όταν πλησίαζαν οι Τούρκοι εισβολείς και πώς έχασε ο σκληρός Γορτύνιος την ζωή του, στεκόμενος στο πλευρό του τραυματισμένου συναδέλφου του.
Ο τρίτος σκοπός που έφυγε από την πύλη....
" άκουγε τις Ριπές από το Τόμσον του Κρατημένου που κελαηδούσε..
Ήταν φανερό ότι οι Τούρκοι είχαν ζώσει την Πύλη από παντού...
Μετά από λίγο, οι Ριπές σταμάτησαν...."
Έτσι έπεσε ο Γορτύνιος Αναστ. Κρατημένος! Σαν ήρωας.
▪Εγώ θα σας βοηθήσω να βρείτε το βιβλίο αυτό, στο τηλέφωνο του βιβλιοπωλείου Στίγκα 2102613245, το οποίο και θα σας σταλεί.
▪Η επιτροπή επαναπατρισμού των οστών του ήρωα Αναστ. Κρατημένου στην Ελλαδα που έχουμε φτιάξει, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να γίνονται κάθε χρόνο, εκδηλώσεις μνήμης στα Λαγκάδια Αρκαδίας, εκεί που γεννήθηκε ο αδικοχαμένος ήρωας μας, σε συνεργασία του ΓΕΣ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου!
Τίποτα άλλο για σήμερα!
Άντε γειά σας.
ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΗΣ 15-11-20

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...