Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Νίκος Δελφάκης γράφει για την παρέμβαση στη συναυλία Μάλαμα

Ο Νίκος Δελφάκης γράφει για την παρέμβαση στη συναυλία Μάλαμα

Μια κυρία, γραμματέας της ΄Ενωσης Γονέων Πετρούπολης, που εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία καλεί μάλιστα, όποιον τη διαβάσει, να την αναρτήσει κι αυτός στο διαδίκτυο, για να μαθευτεί από περισσότερους!!!!, μάλλον πρέπει να τελεί εν συγχύσει, επαναστατική βέβαια, αλλά εν συγχύσει.

Η κυρία αυτή θεωρεί αυτονόητο ότι σε μια συναυλία που οργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης (ή ο οιοσδήποτε) και είναι συναυλίατου Μάλαμα (ή του οιουδήποτε), έχει το δικαίωμα αυτή και η παρέα της, να "απασχολήσει" τη συναυλία και όσους την παρακολουθούν επί τρίλεπτον, λέει, προκειμένου να ενημερώσει, λέει, "τον λαό" για τα ζητήματα της εκπαίδευσης. Και επειδή δεν της επιτράπηκε, στρέφεται εναντίον του τραγουδοποιού με απαίσιο τρόπο και ασκώντας αισχρή πίεση «τον αγαπούσαμε αλλά τώρα τον διαγράψαμε – αίσχος». Το λογικό γι αυτήν θα ήταν, φαίνεται, να της επιτραπεί, έτσι επειδή αυτή το ήθελε. Και φυσικά κάποιοι, ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή της και προβάλλουν την ανακοίνωσή της, προφανώς για να ασκήσουν την ίδια πίεση στον καλλιτέχνη, ο οποίος, φαίνεται, πρέπει να είναι " ή μ’  αυτούς ή με τους άλλους".

 Αφού σημειώσω ότι τέτοιες "ακτιβιστικές παρεμβάσεις", ενημέρωσης του λαού, μπορεί να νοηθούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όπου υπάρχει περιορισμός της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών, ώστε την ενημέρωση που στόχευε η κυρία, μπορούσε κάλλιστα να την πετύχει και με πολλούς άλλους τρόπους, καταλήγω: Πρέπει να έχει κανείς απύθμενο θράσος και να θέλει να επιδείξει, σε ποιούς άραγε; ότι εκτελεί το καθήκον, της επαναστατικής γυμναστικής, να απαιτεί ότι μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε συναυλία. "Θέλετε δεν θέλετε θα με ακούσετε, έτσι για να αυτοϊκανοποιηθώ". Λίγη τσίπα; λίγο μέτρο;

Μάλιστα αυτοδιαψεύδεται από την ίδια την ανακοίνωσή της σχετικώς με την δήθεν αγωνιώδη προσπάθειά της να ενημερώσει το λαό!!! , αφού παραδέχεται ότι όταν έμπαινε ο κόσμος στο θέατρο μοίραζαν ανακοίνωση και ακόμα μόλις πριν λίγες μέρες το είχε κάνει, λέγοντας κατά λέξη:   << Το ίδιο άλλωστε κάναμε και το περασμένο Σάββατο, στον ίδιο χώρο, στη συναυλία-αφιέρωμα στον Θεοδωράκη>>!!!!!!.

 ΄Ηθελε, φαίνεται,  να τόχει σκοινί - κορδόνι!!!!!!!!!!! Δεν είχε περαιώσει τη γυμναστική της με την 1η  φορά!!.

Επομένως, κατ΄ αυτήν και τους καθοδηγητές της, ο Μάλαμας και ο οιοσδήποτε Μάλαμας, στις συναυλίες τους πρέπει να επιτρέπουν σε κάθε σωματείο και σε κάθε ενδιαφερόμενο να «ενημερώνει» τον κόσμο, διακόπτοντας τη συναυλία, κι αν τα σωματεία είναι 5-6-7, γιατί ο λαός να ακούσει συναυλία; Να ακούσει ενημέρωση. Τόσο απλά. 
Νίκος Δελφάκης, δικηγόρος

Τρίπολη 9 Σεπτεμβρίου 2013

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...