Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απ΄ το 2015 και … βλέπουμε για πάρκινγκ στην Τρίπολη

Απ΄ το 2015 και … βλέπουμε για πάρκινγκ στην Τρίπολη

Όλο αυτό το διάστημα, περίμενα καρτερικά το τέλος του χρόνου. Όχι για τον Άγιο Βασίλη, αλλά για την κορυφαία στιγμή της λειτουργίας ενός Δημοτικού Συμβουλίου που δεν είναι άλλη από την συζήτηση του Προϋπολογισμού και την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το επόμενο έτος. Περίπου φανταζόμουν τι θα συνέβαινε αλλά αυτό που έγινε, για να είμαι ειλικρινής, δεν το περίμενα.

Πίστευα ότι κλείνοντας, έστω τυπικά, μια θητεία, θα ήθελε η δημοτική αρχή να δώσει το στίγμα της για τη συνέχεια. Θα ήθελε να βάλει τη σφραγίδα της. Είτε να διαχειριστεί η ίδια για την επόμενη 5ετία ένα ξεκάθαρα δικό της προγραμματισμό, είτε να αποδείξει ότι έχει όραμα, άποψη, επαφή με την κοινωνία και τα πραγματικά της προβλήματα. Και αυτό βέβαια δεν θα εξαρτηθεί από κάτι άλλο, παρά από την βούληση των ψηφοφόρων του Δήμου μας. Πάντως, ένα είναι σίγουρο. Ότι μία θητεία τελειώνει και μία άλλη ξεκινά.

Ας έρθουμε λοιπόν σε πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Διαβάζοντας το Τεχνικό Πρόγραμμα, δε βλέπουμε πουθενά τη λέξη parking ή χώρους στάθμευσης. Είναι κοινό μυστικό ότι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στην πόλη της Τρίπολης, είναι αυτό. Δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και τα αφτιά μας, ούτε να λέμε με ελαφρότητα ότι ας μην πάμε με το αυτοκίνητο στο κέντρο. Γιατί παρατηρείται τελευταία το φαινόμενο ότι ξαφνικά γίναμε όλοι λάτρεις της πεζοπορίας, λάτρεις των ποδηλάτων κ.ο.κ. Αυτά είναι καλά για να τα λέμε και να περνά η ώρα μας. Δε γίνεται όμως, ένα πεζοδρομημένο κέντρο, μιας πρωτεύουσας πόλης, να μην διαθέτει λύσεις ή σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης για χώρους parking.

Και μέσα σε όλο αυτό έρχεται να συνθέσει την εικόνα, η ανάπλαση της κεντρικής μας πλατείας. Δε μπορώ να καταλάβω όλοι εσείς οι εκπρόσωποι της Πόλης μας, κινήστε σε άλλη πόλη; Είστε σε άλλους ρυθμούς;

Πριν λίγο καιρό έγινε ολόκληρη συζήτηση για τα προβλήματα της πρόσβασης στους πεζόδρομους. Δεν αναφερθήκαμε καθόλου όμως σε αυτούς που έρχονται από άλλες πόλεις, από άλλα μέρη στην Τρίπολη. Πως θα κινηθούν; Πού θα σταθμεύσουν; Συζητάμε για μειωμένη επισκεψιμότητα από τουρίστες ή επισκέπτες στην πόλη μας αλλά θέσεις για λεωφορεία, δεν έχουμε.

Έτσι, δεν πάμε πουθενά.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ακούμε και μιλάμε για την επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, αλλά τίποτα οριστικό δε βγαίνει στη δημοσιότητα. Ίσως στην επόμενη 5ετία, κάτι να μάθουμε.

Πέρα όμως από αυτή την παρατήρησή μου, βγαίνουν και άλλα θέματα από τη διαδικασία του Προϋπολογισμού. Γενικά, θα αναφέρω ότι δεν είδαμε καμία διάθεση οργάνωσης ή εκτέλεσης σε θέματα πρωτογενούς τομέα, σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξεύρεσης πηγών εσόδων, πέραν των επιχορηγήσεων. Και βέβαια δε μπορώ να μην αναφέρω και την έλλειψη προτάσεων εντός της διαδικασίας λόγω απροθυμίας των συμβούλων.

Καλές Γιορτές.

Σωτήρης Παπαδημητρίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...