Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 - Kalimera Arkadia

Μετακινήσεις 27 πλεοναζόντων καθηγητών στην Αρκαδία – Διαβάστε όλα τα ονόματα!

 

Η μετακίνηση των πλεοναζόντων καθηγητών από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από την Δευτεροβάθμια σε Διοικητικές θέσεις της Εκπαίδευσης- ολοκληρώθηκε.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα φιλική νίκη για τον Παναρκαδικό

Συνεχίζει τις νίκες στα φιλικά παιχνίδια του ο Παναρκαδικός. Αυτή την φορά επικράτησε του Πανναυπλιακού με 3-1. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν διπλάσιο , αν δεν έχαναν κραυγαλέες ευκαιρίες  οι επιθετικοί της ομάδας. Σκόρερ ήταν οι Νάνος (32’), Λεμαν Γκι Γκι (34’), Κριστιάν (67’). Για την ομάδα του Ναυπλίου μείωσε ο Κετσετζόγλου (61’). Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Γιώργος Γκριτζέπης με βοηθούς τους κ.κ. Τρύφων Πετρόπουλο και Κυριάκο Γκριτζέπη (ΣΔΠ Αρκαδίας)

Διαβάστε περισσότερα...

Εξόρμηση ΕΟΣ στον Πάρνωνα

Την Κυριακή 01-09-2013, ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης θα πραγματοποιήσει ορειβατική διάσχιση στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα.
Η διάσχιση ξεκινά απο την Ι.Μ. Μαλεβής, κορυφή Μεγάλη Τούρλα και καταλήγει στο χωριό Σίταινα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Προδρόμου στον Αρκαδικό

Η διοίκηση του Αρκαδικού δεν σταματάει τις μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας και συνεχίζει τις ευχάριστες εκπλήξεις στους φίλους της ομάδας, αποκτώντας σήμερα έναν γνώρισμο στο Αρκαδικό μπασκετικό κοινό, τον 26χρονο γκάρντ Γιάννη Προδρόμου, που είχε αγωνιστεί και παλιότερα στον Αρκαδικό, την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

Ο Προδρόμου γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1987, έχει ύψος 1.96 και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Φίλιππο Βέροιας, ενώ στη συνέχεια της καριέρας του ο Προδρόμου αγωνίστηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (Α1), με τον οποίο συμμετείχε και στο FIBA EUROPE, την ΑΓΕ Χαλκίδας (Α2), τον Πανερυθραικό (Α2) και τα Τρίκαλα (Α1) πριν συμφωνήσει με τον Αρκαδικό.

Το καλοκαίρι του 2011 ο Προδρόμου αγωνίστηκε στον Φίλιππο Βέροιας, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στην Γερμανική Α2 κατηγορίας, φορώντας τη φανέλα της Κιρτσχάιμ.

Το βιογραφικό του Πόπαντιτς

Ο Σέρβος Μάρκο Πόπαντιτς θα είναι ο ξένος παίκτης του Αρκαδικού και αυτός που θα αναλάβει το σκοράρισμα από την περιφέρεια, μαζί με τους Κοψαύτη, Προδρόμου.

Ο Πόπαντιτς που θεωρείται εξαιρετικός σουτέρ, είναι γεννημένος στις 30 Αυγούστου 1989 και την περσινή αγωνιστική περίοδο έκανε πολύ καλή σαιζόν στην Α1 κατηγορία της Σερβίας με τη Σμεντερέβο, έχοντας 15 πόντους, 2.6 ασίστς και 1.1 κλέψιμο μέσο όρο με 85% ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, 50% ευστοχία στα δίποντα και 34% στα τρίποντα.

Ο Πόπαντιτς έχει αγωνιστεί ακόμα στη Σερβία με τον Ερυθρό Αστέρα και την Ταμίς, στην Ισπανία με τη φανέλα της Τορελοντόνες και την Βουλγαρική Μπάλκαν.

Διαβάστε περισσότερα...

Περιφέρεια: «Ατυχείς αναφορές του συντάκτη της ανακοίνωσης της ΔΗΜΑΡ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο»

Κατάπληξη προκαλεί ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της Δημοκρατικής Αριστεράς Πελοποννήσου για το θέμα των απορριμμάτων.

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης (που φαίνεται να αγνοεί την ενδελεχή ενημέρωση που έγινε ειδικά για το θέμα των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων της Δημοκρατικής Αριστεράς Πελοποννήσου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη) εγκαλεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου βάσει –υποτιθέμενων- αιτιάσεων Δημάρχου για μη πληροφόρηση.

Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος (τον οποίον σπεύδει να επικαλεστεί και να υποστηρίξει ο συντάκτης της ανακοίνωσης) βαρύνεται με πολλές απευθείας αναθέσεις μεταφοράς απορριμμάτων με τις οποίες  ρυπαίνει και μολύνει τα δάση, τα ποτάμια και τις θάλασσες τις Πελοποννήσου.

Εκτός αυτού, ο συγκεκριμένος Δήμαρχος, όπως και ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ έχουν προσκληθεί σε πολλές συσκέψεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου  με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπους Υπουργείων, κλπ, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα των απορριμμάτων. Συμμετείχαν επίσης στην συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και των εκπροσώπων της Κυβέρνησης για την ανακοίνωση του προσωρινού αναδόχου του έργου της Ολοκληρωμένη Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπου και οι δύο έδωσαν δημόσια συγχαρητήρια στην Περιφέρεια για το επίτευγμα αυτό.

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης φαίνεται να προσπερνά και τα στοιχεία που δόθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, από τα οποία προκύπτει η δυνατότητα (και άρα η απαίτηση) μείωσης των δημοτικών τελών από την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε μία εποχή που οι Πολίτες δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση περιμένουμε από το υπεύθυνο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς να ανασκευάσει τις τουλάχιστον ατυχείς διατυπώσεις του συντάκτη της ανακοίνωσης.

Υπενθυμίζουμε τις θέσεις που διατυπώθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ, όταν στελέχη της κατείχαν θέσεις ευθύνης στο ΥΠΕΚΑ, και κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση με τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και την οριστική λύση του μεγαλύτερου και διαχρονικότερου προβλήματος της Περιφέρειάς μας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί σίγουρο ότι η ΔΗΜΑΡ δεν δύναται να διαφωνεί με την οριστική λύση που προέκυψε μετά από διεθνή διαγωνισμό, προστατεύει το περιβάλλον και, κυρίως, μειώνει τα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες.

Το παραπάνω κείμενο είναι δελτίο τύπου.

Διαβάστε περισσότερα...

Το πρωί της Πέμπτης ανακοινώνονται τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 29.08.2013 στις 10:00 δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας

Διαβάστε περισσότερα...

Έχει βερίκοκα η Τρίπολη;

Ρωτώντας τους απλούς ανθρώπους που ζουν στην Τρίπολη, θα σου πουν οτι αγαπάνε περισσότερο το Θέατρο στο Άλσος του Αγ. Γεωργίου, παρά το “σύμβολο” της πόλης μας το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο. Πιστεύουν οτι η πλατεία Άρεως είναι μέρος της καθημερινότητάς τους και όχι η κεντρική πλατεία του Αγίου Βασιλείου. Οι πεζόδρομοι που δημιουργήθηκαν 13 χρόνια μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1998 στο κέντρο της πόλης, ελκύουν περισσότερο από το συντριβάνι στην πλατεία Πετρινού, το συντριβάνι στην πλ. Αγίου Βασιλείου ή το υπαίθριο σκάκι στα Κλωνατζίδικα.

Διαβάστε περισσότερα...

Γκάλοπ – Αντιδράσεις στην Τρίπολη για τα ληγμένα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ (vd)

 

Ληγμένα τρόφιμα αλλά σε χαμηλότερη τιμή θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν οι καταναλωτές από τα ράφια των καταστημάτων και των σουπερμάρκετ από τη 1 Σεπτέμβρη!

Η λιτότητα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο και η οικονομική κρίση είναι φανερό ότι έχει 'γονατίσει' τις ελληνικές οικογένειες, οι οποίες μη έχοντας να κάνουν διαφορετικά, θα προμηθευτούν ακόμα και τρόφιμα με ημερομηνία περασμένης διατηρησιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα...

Αν δεν συντηρηθεί, θα πέσει το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο (εικόνες)

Το 1884 οι κάτοικοι του Ναυπλίου μετά από έρανο συγκέντρωσαν ένα σημαντικό ποσό με την επιθυμία να φιλοτεχνηθεί ανδριάντας του στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Το άγαλμα εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο το 1901.

Διαβάστε περισσότερα...

Πληρώνει συντάξεις ο ΟΓΑ

Η σύνταξη μηνός ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 θα καταβληθεί σε 740.260 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, την

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...