Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 - Kalimera Arkadia

«Φαινόμενα βίας και εκφοβισμού στα σχολεία, δεν πρέπει να αγνοούνται» (vd)

Η βία και ο σχολικός εκφοβισμός αποτέλεσε το θέμα ημερίδας που έγινε την Παρασκευή απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, την οποία παρακολούθησε αρκετός κόσμος, τονίστηκε ότι τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να αγνοούνται.

Διαβάστε περισσότερα...

Στίχοι του ποιητή Νίκου Γκάτσου (από την Ασέα) θα κοσμούν τα βαγόνια στο μετρό του Λονδίνου!

Οι στίχοι του μεγάλου μας ποιητή Νίκου Γκάτσου (από την Ασέα) θα κοσμούν τα βαγόνια του μετρό του Λονδίνου από τις 24 Φεβρουαρίου και για έξι εβδομάδες και παρουσιάστηκαν σε μια μεγαλοπρεπή τελετή στο KeatsHouse στην περιοχή του Χάμστετ στο Λονδίνο.
Διαβάστε περισσότερα...

Στην έκθεση «Ελλήνων Κόσμημα» μαθητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Για πρώτη φορά οι μαθητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας συμμετέχουν με εμπορική δραστηριότητα στην κλαδική έκθεση "Ελλήνων Κόσμημα", μέσω της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ "Στέγη Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας".
Διαβάστε περισσότερα...

«Επικίνδυνες για το λαό οι ελλείψεις γιατρών σε Παναρκαδικό Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας» (vd)

Εκ μέρους της τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ Αρκαδίας, ο Δημήτρης Νικολάου περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας στο νομό μας.

Ειδικότερα, είπε:

Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν χορήγηση αντιικών φαρμάκων από τα νοσοκομεία για τη γρίπη!

Η δωρεάν χορήγηση αντιικών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φετινής εποχικής γρίπης, η οποία χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του στελέχους H1N1pdm2009. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το συγκεκριμένο στέλεχος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα σοβαρή νόσο, ακόμη και σε νεαρά κατά τα άλλα υγιή άτομα.
Διαβάστε περισσότερα...

Αγρότες γιούχαραν και πέταξαν πορτοκάλια έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη (vd)!

Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στα διόδια της Νεστάνης, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου προχώρησαν σε πορεία από τον κόμβο του Βασιλόπουλου μέχρι την Πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου βρίσκεται το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Διαβάστε περισσότερα...

«Είμαστε σχεδόν 2 μήνες απλήρωτοι» φωνάζουν εργαζόμενοι στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης (vd)

Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) της Πελοποννησιακής Εταιρείας Ανακύκλωσης το οποίο λειτουργεί στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση για τη δημιουργία ερευνητικού Παρατηρητηρίου για τον Τουρισμό της Πελοποννήσου

Συνάντηση εργασίας με τους φορείς τουρισμού πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της χάραξης Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020. Στο νέο πρόγραμμα, οι άξονες προτεραιότητας του οποίου αφορούν την έρευνα και την καινοτομία, οι επαγγελματίες του τουρισμού κατέθεσαν τις αρχικές τους απόψεις, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της τουριστικής αγοράς αλλά και για την ανάπτυξη του προορισμού Πελοπόννησος. Τέθηκαν επίσης προς συζήτηση και προτάσεις όπως η δημιουργία ερευνητικού Παρατηρητηρίου για τον Τουρισμό της Πελοποννήσου και στοχευμένες δράσεις για περαιτέρω ενίσχυση της καινοτομίας.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...