Menu
RSS
Δευτέρα, 27/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο δρυοδάσος της Φολόης εξορμά ο ΣΑΟΟ!

Στο δρυοδάσος της Φολόης εξορμά ο ΣΑΟΟ!

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων εξορμά αυτή την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στο δρυοδάσος της Φολόης!

Το ωραιότερο δρυοδάσος της Ελλάδος με τα φθινοπωρινά κίτρινα χρώματά του σίγουρα θα μας μαγέψει .Θα  διασχίσουμε ολόκληρο το μονοπάτι των Κενταύρων, από το Καλλιμάνι έως και τη Μηλιά.

Το δάσος της Φολόης είναι γνωστό από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία διότι εκεί πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος άθλος του Ηρακλέους, δηλαδή η παγίδευση και η μεταφορά του Ερυμάνθειου Κάπρου,  ζωντανού, στο βασιλιά Ευρυσθέα στο Άργος. Επίσης, στο δάσος της Φολόης έγινε και η περίφημη μάχη του Ηρακλέους με τους Κενταύρου,  μετά το άνοιγμα του πιθαριού από το Φόλο, με το χιλιόχρονο κρασί που του είχε δωρίσει ο Διόνυσος.

Θα γίνουν δύο πορείες, για ορειβάτες όλων των δυνατοτήτων.

 Η πρώτη από την Αμυγδαλή και μέσω της χαράδρας των Κενταύρων θα καταλήξει στο Κούμανι Ηλείας . Ώρες πορείας 3,5 . , κατηγορία πορείας : Α+.

Η δεύτερη πορεία θα ξεκινήσει από την Αμυγδαλή και μέσω από το Κούμανι θα καταλήξει στη διασταύρωση της Πέρσαινας. Ώρες πορείας 6, κατηγορία : Β.

Η αναχώρηση από την Πλατεία Αγ. Βασιλείου της Τρίπολης θα γίνει στις 07.00 το πρωί.

Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες στα νέα γραφεία του συλλόγου :

Δεκάζου 9-11 , στο τηλ. : 2710234980 στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., και στην ιστοσελίδα :www.saoo.gr. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...