Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Από την Πλατεία Άρεως ξεκίνησε ο αγώνας υπεραπόστασης "Δρόμος Αθανάτων" (vd)

Από την Πλατεία Άρεως ξεκίνησε ο αγώνας υπεραπόστασης "Δρόμος Αθανάτων" (vd)

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης ΄΄ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ΄΄, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριπόλεως, του Δήμου Σπάρτης, και του Δήμου Καλαμάτας και με την συμμετοχή του Αθλητικού οργανισμού δήμου Σπάρτης, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων διοργανώνουν τον Αγώνα Υπεραπόστασης 142χλμ. με την ονομασία ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ .

Ο αγώνας διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 21/10/2023- 22/10/2023 και θα περάσει την διαδρομή ΤΡΙΠΟΛΗ-ΣΠΑΡΤΗ-ΜΥΣΤΡΑΣ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

Ο αγώνας είναι αφιερωμένους ΣΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΑ ΕΤΗ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ!

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές: -Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη(εκκίνηση αγώνα) -Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη(80ο χλμ.) -Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά(85,7ο χλμ.) -Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα), του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β΄ της Καλαμάτας.(ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ).

Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η δαδρομή Τρίπολη - Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμΉ του Ταϋγέτου και διαμέσου των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του Όρους.

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...