Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου θα συμμετέχουν τα Συνταξιουχικά Σωματεία Αρκαδίας

Τρίπολη | Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου θα συμμετέχουν τα Συνταξιουχικά Σωματεία Αρκαδίας

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι, βρισκόμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα. Η συντονιστική επιτροπή των μεγαλυτέρων ομοσπονδιών της Ελλάδος ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΑΕ μπροστά στην νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού Ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η Κυβέρνηση της Ν.Δ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Σύριζα. Παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σε κοινό αγώνα όλους τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες σε όλες τις πόλεις της ΕΛΛΑΔΟΣ για της 30 Νοέμβρη, ημέρα Σάββατο.

Έτσι, τα Συνταξιουχικά Σωματεία του Νομού, καλούμε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία για το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης διότι δεν αφορά μόνο τους Συν/χους, αλλα και τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και όλο τον εργαζόμενο λαό γιατί δεν είναι μόνο το Δικαίωμα στην σύνταξη αλλά η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την υγεία - πρόνοια.

Δεν αναιρούν τις τεράστιες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις στους παλιούς συνταξιούχους την αφαίρεση της 13ης και της 14ης σύνταξης, την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη, την αύξηση από 35 έτη στα 40 και στα 42 χρόνια εργασίας για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη, στις νέες μειώσεις των συντάξεων από τον Μάη του 2016.

Μπροστά λοιπόν στην λαίλαπα που έρχεται, εμείς οι συνταξιούχοι που έχουμε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές, εκτιμάμε ότι, το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους, μόνο οι μαζικοί αγώνες παντού μπορεί να τα αποτρέψει.

Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα κουρέματα των ταμείων με επανακεφαλοποίηση τους. Να πληρώσει το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών μαζί και της 13ης και της 14ης σύνταξης. Αύξηση στους μισθούς και συντάξεις στην βάση των σύγχρονων αναγκαίων κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ ο κατώτερος μισθός στα 751.

Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους, άμεση χρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, δωρεάν παροχές όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων. Καλούμε τους εργαζομένους, τα εργατικά σωματεία, τους αυτοαπασχολουμένους, τους επιστήμονες του Νομού, σε κοινό μέτωπο για να αποτρέψουμε αυτές τις πολιτικές.

Πάρτε όλοι μέρος στην συγκέντρωση των συνεργαζομένων ομοσπονδιών το ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, στις 11:00 το πρωί.

Τα Συνταξιουχικά Σωματεία Αρκαδίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...