Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιχειρήσεις στην Αρκαδία | Αυτά θα κερδίσουν αν δεν κάνουν απολύσεις – Τα οφέλη για φόρους, δάνεια και χρηματοδοτήσεις!

Επιχειρήσεις στην Αρκαδία | Αυτά θα κερδίσουν αν δεν κάνουν απολύσεις – Τα οφέλη για φόρους, δάνεια και χρηματοδοτήσεις!

Τη στήριξη επιχειρήσεων μέσα από μία δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Πρόκειται για επιχειρήσεις και καταστήματα που έκλεισαν, λόγω των μέτρων, αλλά και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί δραστικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού.

Προϋπόθεση για όλα τα μέτρα στήριξης είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Ανακοινώθηκε η αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου, για τρεις (3) μήνες, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις σε μισθωτούς επιχειρήσεων που πλήττονται και η αναστολή καταβολής ρυθμισμένων οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία για τρεις (3) μήνες για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται.
Τα μέτρα αφορούν όλες, αυστηρά όμως, τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται δραστικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού.
Τα μέτρα είναι οριζόντια, καθώς αφορούν όλες τις επιχειρήσεις συγκεκριμένων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), είτε αυτές μένουν ανοικτές, είτε λειτουργεί μέρος της δραστηριότητάς τους, είτε κλείνουν με κρατική εντολή, είτε κλείνουν με δική τους πρωτοβουλία.
Δεν αφορούν το σύνολο της οικονομίας!
Οι ΚΑΔ θα οριστούν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα ημερήσια στοιχεία ηλεκτρονικών συναλλαγών που αυτό διαθέτει, σε συνδυασμό με τις σχετικές αποφάσεις για απαγόρευση λειτουργίας συγκεκριμένων κλάδων που έχουν εκδοθεί.
Η περίοδος εφαρμογής των μέτρων αφορά τον μήνα Μάρτιο, και, εάν απαιτηθεί, θα δοθεί παράταση.
Για όλες τις επιχειρήσεις των εν λόγω κλάδων αναστέλλονται για 4 μήνες, δηλαδή έως 31 Ιουλίου για τις οφειλές Μαρτίου, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, οι κάτωθι πληρωμές:
Η καταβολή οφειλών που έχουν βεβαιωθεί από δηλώσεις Φ.Π.Α., πληρωτέες Μαρτίου.
Η καταβολή κάθε είδους βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ ή τα Ελεγκτικά Κέντρα.
Η καταβολή των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Τονίζεται ότι προϋπόθεση αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας!

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διευρυμένο πλαίσιο χρηματοδότησης, υπό τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, με εκτεταμένο χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής και περίοδο χάριτος, για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται δραστικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.
Το ύψος της διαθέσιμης χρηματοδότησης θα λαμβάνει υπόψη τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, καθώς και το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος των εργαζομένων που απασχολούν.
Προϋπόθεση λήψης αυτής της χρηματοδότησης είναι, και πάλι, η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
Θα ακολουθήσουν, όπως θα ακούσετε σε λίγο και από τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη, και άλλες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

Ανακοινώθηκε η επιδότηση επιτοκίου ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για 3 μήνες για τους κλάδους της οικονομίας που πλήττονται άμεσα από τον κορωνοϊό. Σε περίπτωση που η κρίση συνεχιστεί, το μέτρο δύναται να επεκταθεί περαιτέρω χρονικά.

Επίσης, σε συνεννόηση με τις τράπεζες που ήδη το ανακοίνωσαν, αναβάλλεται η πληρωμή και των χρεολυσίων τους έως 30/9/2020.

Τα δύο αυτά μέτρα δημιουργούν τον αναγκαίο χρόνο στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες δανειακές τους υποχρεώσεις και να συνεχίσουν και μετά την κρίση απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...