Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εγκρίθηκαν 2.500.000 ευρώ για μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην Τρίπολη

Εγκρίθηκαν 2.500.000 ευρώ για μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην Τρίπολη

Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του οποίου η β’ φάση εφαρμογής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, θα ξεκινήσει με το νέο έτος, εντάχθηκε αντιπλημμυρικό έργο για την Τρίπολη. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που αφορά ένα σημαντικό έργο για το οποίο από την πρώτη στιγμή ήταν σε άμεση επαφή ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο "Αποχέτευση ομβρίων υδάτων περιοχής Φιλικών & Περιφερειακής οδού Δ.Κ. Τρίπολης, 2.500.000,00 €"
Πρόκειται για αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Φιλικών η οποία αποτελεί μία νέα πολεοδομική ενότητα του σχεδίου πόλης της Τρίπολης με ανερχόμενη ανάπτυξη. Στην περιοχή δεν υφίσταται δίκτυο ομβρίων υδάτων και μέχρι σήμερα τα όμβρια διοχετεύονται μέσω τεχνικών έργων στα υφιστάμενα ρέματα ή στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπου και λιμνάζουν, δημιουργώντας πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης, το έργο συμβάλει στον πολύ σημαντικό διαχωρισμό των δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και αποχέτευσης ακαθάρτων για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού Τρίπολης.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...