Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αναφορά Ζαχαριά στη Βουλή για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη Μεγαλόπολη

Αναφορά Ζαχαριά στη Βουλή για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη Μεγαλόπολη

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζαχαριάς Κωνσταντίνος, Πετράκος Αθανάσιος και Ουζουνίδου Ευγενία κατέθεσαν με αναφορά τους, Υπόμνημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας σχετικά με το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα σε ορυχείο του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, στο οποίο η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναφέρεται στις συνθήκες εργασίας και ελέγχου υγιεινής και ασφάλειας στη Μονάδα της ΔΕΗ και ζητά πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος με απόδοση ευθυνών.

Επισυνάπτεται το σχετικό Υπόμνημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας.

«ΠΡΟΣ: - Υπουργό Εργασίας

Υφυπουργό Εργασίας

Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ Ν. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΕΠΕ ΠΕΛ/ΣΟΥ

ΙΚΑ ΠΑΡ/ΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Γ.Γ.Περιφέρειας Πελ/σου

ΜΜΕ

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά στο Νομό μας ένας νέος άνθρωπος και οικογενειάρχης συμπληρώνει τον κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.

Την ώρα του μεροκάματου ο άτυχος συνάδελφος Χαρ. Βίγκος, που εργαζόταν ως συμβασιούχος οδηγός στο Ορυχείο Μεγαλόπολης, και εκτελούσε εργασία στον Υποτομέα Χωρεμίου, μεταφέροντας με το φορτηγό χαλίκια στον Ε14, ανατράπηκε το φορτηγό την ώρα που πήγε να αδειάσει από πρανές ύψους 17 μέτρων.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία, η δραματική έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού, η συνεχής μείωση του κόστους εργασίας, η εντατικοποίηση των εργασιών και απουσία λήψης μέτρων για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των εργαζομένων οδήγησε σ’ αυτό το θλιβερό συμβάν.

Η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η απουσία λήψης μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία από τους εργοδότες και την πολιτεία σε συνδυασμό με τον πλημμελή έλεγχο για την εφαρμογή τους από τους ελεγκτικούς φορείς (Επιθεώρηση Μεταλλείων – ΣΕΠΕ -ΙΚΑ κλπ) αποτελούν τον κανόνα στους χώρους εργασίας και συντελούν στην εκδήλωση των εργατικών ατυχημάτων.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη στήριξη στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου συνάδελφου.

ΖΗΤΑΜΕ:

Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος.

Τον πλήρη καταλογισμό των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο για το παραπάνω ατύχημα.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων και κανόνων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να προσλάβει άμεσα το απαραίτητο εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό ώστε να αποφύγουμε παρόμοια ατυχήματα σε βάρος του προσωπικού της επιχείρησης.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ.                                                          

Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΕΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Γ.Δ / ΟΡΥΧΕΙΩΝ :   κ.  ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟ Π

Δ/ΝΤΗ ΛΚΜ κ. ΚΟΥΣΤΕΡΗ Π

Διευθύντρια  Δ.Υ.Α.Ε / Δ.Ε.Η:  κ.  Τολάκη  Μ.

Δ/ΝΤΗ  ΚΕ.Π.Ε.Κ  Δυτ. Αττικής και Πελ/σου 

Γ.Σ.Ε.Ε

ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ - Κ.Η.Ε

Ε.Τ.Ε / Δ.Ε.Η

Πολιτικά Κόμματα»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...