Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κ. Ζαχαριάς: «Κίνδυνος απόλυσης Ατόμων με Αναπηρία που παραμένουν εγκλωβισμένα στις λίστες αναμονής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας»

Κ. Ζαχαριάς: «Κίνδυνος απόλυσης Ατόμων με Αναπηρία που παραμένουν εγκλωβισμένα στις λίστες αναμονής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας»

Ερώτηση αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από την κυβέρνηση εξαίρεση από το μέτρο της διαθεσιμότητας των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) και μέλη των οικογένειών τους, κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Ζαχαριά.

Με το Νόμο 4172/2013 που αφορά στη φορολογία εισοδήματος και άλλα "επείγοντα μέτρα" εφαρμογής μνημονικών δεσμεύσεων, τα άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους εξαιρούνται του μέτρου της διαθεσιμότητας. Η διευκρινιστική εγκύκλιος όμως επισημαίνει ότι αν εκκρεμεί η έκδοση ή ανανέωση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ο υπάλληλος τίθεται σε διαθεσιμότητα και εξαιρείται αναδρομικά μετά την προσκόμιση του σχετικού δικαιολογητικού. Δεδομένων όμως των ρυθμών εξέτασης στα ΚΕ.Π.Α. όπου η αναμονή για βεβαίωση αναπηρίας μπορεί να ξεπεράσει τους 8 ή και τους 12 μήνες και επειδή το χρονικό πλαίσιο της διαθεσιμότητας είναι οι οχτώ μήνες, πολλοί υπάλληλοι δε θα προλάβουν να προσκομίσουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό και θα απολυθούν. Η εγκύκλιος δεν προβλέπει τι θα γίνει αν ο απολυμένος προσκομίσει το πιστοποιητικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι το μέτρο για διαθεσιμότητα υπαλλήλων του δημόσιου τομέα είναι παράνομο, απαράδεκτο και πρέπει να ακυρωθεί. Ειδικότερα, για τις περιπτώσεις των ατόμων με αναπηρία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να διορθωθούν τα σημεία της εγκυκλίου που αφορούν υπαλλήλους που δεν έχουν ή έχει λήξει το πιστοποιητικό αναπηρίας και είναι στις λίστες αναμονής των ΚΕ.Π.Α., όπως και να αρθεί η αδικία σε βάρος αδελφών ατόμων με αναπηρία πάνω από 67 %, που στη συγκεκριμένη ημερομηνία διαθεσιμότητας δεν έχουν την επιτροπεία του προσώπου με αναπηρία. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...