Menu
RSS
Τρίτη, 28/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών από την Αρκαδία θα φιλοξενηθούν σε οργανωμένες κατασκηνώσεις

Παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων  οικογενειών από την Αρκαδία θα φιλοξενηθούν σε  οργανωμένες κατασκηνώσεις

Παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων  οικογενειών (και από την Αρκαδία) θα συμμετάσχουν, για πρώτη φορά, το καλοκαίρι του 2014  σε ειδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί σε  οργανωμένες παιδικές κατασκηνώσεις με συνθήκες υψηλής ποιότητας  διαμονής.

Πρόκειται για ένα ακόμη νέο κοινωνικό πρόγραμμα του υπουργείου  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το οποίο θα  υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ το ερχόμενο καλοκαίρι. Ειδικότερα, τον  Ιανουάριο του 2014 θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα  προσδιορίζονται οι διαδικασίες συμμετοχής, οι δικαιούχοι, οι κατασκηνώσεις καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια και προϋπόθεση συμμετοχής.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα πρότυπα του προγράμματος «κοινωνικού τουρισμού» του ΟΑΕΔ, δηλαδή με τις διαφανείς διαδικασίες της  ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και της έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου (voucher) για τους δικαιούχους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος, το ΙΚΑ θα προχωρήσει άμεσα στην είσπραξη από κάθε εργοδότη του προβλεπόμενου ποσού ανά εργαζόμενο. Ήδη από το ΙΚΑ ανακοινώθηκε ότι το ποσό αυτό θα εισπραχθεί ως ασφαλιστική εισφορά που αφορά το μήνα Αύγουστο 2013.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...