Menu
RSS
Τρίτη, 28/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κυριακάτικη βόλτα με ποδήλατα και τρύγος την Κυριακή στη Μαντινεία (εικόνες–βίντεο)

Κυριακάτικη βόλτα με ποδήλατα και τρύγος την Κυριακή στη Μαντινεία (εικόνες–βίντεο)

Μια όμορφη δραστηριότητα στον κάμπο της Μαντινείας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων. Η συμμετοχή ήταν μικρή, λόγω καιρού, αλλά σίγουρα αυτοί που δεν ακολούθησαν έχασαν μια όμορφη και διαφορετική Κυριακάτικη εξόρμηση!

Μια πρωτότυπη ποδηλατική βόλτα με φόντο το χειμωνιάτικο Αρκαδικό τοπίο, σε συνδυασμό με τον τρύγο και την οινοποσία εξελίχθηκε στο αμπέλι του κύριου Βαγγέλη Καλόγρη και στη συνέχεια στο οινοποιείο του, στο χωριό Κάψια.

Μέλη του συλλόγου με τις υποδείξεις του οινοποιού κύριου Καλόγρη έκοψαν τσαμπιά με σταφύλια, γέμισαν τελάρα, τα οποία στη συνέχεια πήγαν για πάτημα. Παράλληλα είδαμε να βράζεται και το πετιμέζι, στις εγκαταστάσεις του κτήματος.

Στη συνέχεια στο χωριό Κάψια, η οικογένεια Καλόγρη μας ξενάγησε σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο, στο κελάρι όπου αποθηκεύονται τα κρασιά και στη συνέχεια γευτήκαμε τις ωραίες ηπειρώτικες πίτες της κυρίας Καλόγρη και φυσικά το Μοσχοφίλερο της οικογενειακής επιχείρησης.

Στη συζήτηση που είχε ο Β. Καλόγρης με τα μέλη του συλλόγου, τους ενημέρωσε ότι τις μέρες αυτές τελειώνει η διαδικασία του τρύγου στον κάμπο της Μαντινείας, το Μοσχοφίλερο Μαντινείας τρυγάται με κρύο, πρόκειται για το μαύρο σταφύλι με τη λευκή ψίχα (όπως θα δείτε και στο βίντεο) και είναι προϊόν ΠΟΠ που καλλιεργείται αποκλειστικά στην περιοχή της Μαντινείας!

"Η φετινή χρονιά πήγε έτσι κι έτσι, γιατί τα σταφύλια ταλαιπωρήθηκαν από το χαλάζι και τις αρρώστιες, οπότε και η ποσότητα είναι μέτρια", είπε ο οινοποιός κ. Καλόγρης.

Μίλησε επίσης και για την τιμή του Μοσχοφίλερου, υποστηρίζοντας ότι λόγω της κρίσης είναι χαμηλή (0,40 λεπτά το κιλό), ανασταλτικός παράγοντας για τους παραγωγούς, αφού μπορεί να τους αποτρέψει να ασχολούνται με τα αμπέλια, όπως έγινε και το 1930!

Είναι ένα προϊόν δυσεύρετο που μπορεί να εμπλουτίσει πολλά κρασιά, συμπλήρωσε.

B.Π.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...