Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Δημοσθένης Σωτηρόπουλος για το έργο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αναστασίου Σχίζα»

Ο Δημοσθένης Σωτηρόπουλος για το έργο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αναστασίου Σχίζα»
Σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αναστασίου Σχίζα» και πρώην Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, αναφέρει ... "Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αναστασίου Σχίζα» συστάθηκε με το ΦΕΚ 1088/Β/2.8.2005 από τον ίδιο τον διαθέτη, με σκοπό και γνώμονα όλη του η περιουσία να διατεθεί για το καλό των παιδιών της Τριπόλεως. Έτσι χτίσαμε ένα σχολείο στο οποίο στεγάζεται το 1ο Νηπιαγωγείο Τριπόλεως και άλλο ένα για τον Παιδικό Σταθμό, που φέρει και το όνομα του αειμνήστου διαθέτη.
Σε συνεργασία με τη Β/θμια Εκπαίδευση Αρκαδίας, από 8ετίας βραβεύονται τα παιδιά των Λυκείων της πόλεως μας, σε ειδική εκδήλωση, που αρίστευσαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, καθώς παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες, παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπως και παιδιά που εισήχθησαν στα 4 Τμήματα των Σχολών, που εδρεύουν στην Πόλη μας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.
Επιπλέον, σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Αρκαδίας προσφέρονται γάλατα στα παιδιά των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της πόλεως μας, που χρήζουν αυτής της βοήθειας.
Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο χορηγούνται εμβόλια για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε ανασφάλιστα κορίτσια, καθώς και ψυχοκινητικά παιχνίδια.
Ενισχύεται επίσης οικονομικά και η Δημοτική Δομή για τις κακοποιημένες γυναίκες, όποτε απαιτείται.
Σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τριπόλεως διατίθεται ποσότητα κρέατος κατά τις εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα στις οικογένειες άπορων παιδιών.
Φέτος στις 28/12/2022 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο βραβεύθηκαν οι φοιτητές των Λυκείων μας, που ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ στα Πανεπιστήμια της Χώρας και στις Σχολές του Πανεπιστημίου της Πόλεώς μας παρουσία καθηγητών του Παν. Αθηνών.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο αείμνηστος συμπολίτης μας, εκ Νεστάνης Αρκαδίας Γεώργιος Χρ. Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας παρουσία της συζύγου του, πρώην Υφυπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Κέλλυ Μπουρδάρας Παναγιωτοπούλου καθηγήτριας Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών."

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2023 11:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ πρώην δήμαρχος όμως. Τόσο πρώην που σχεδόν το έχουμε ξεχάσει

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...