Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θρησκευτικό Συνέδριο διοργανώνει η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων στην Αρκαδία, για την Ορθοδοξία

Θρησκευτικό Συνέδριο διοργανώνει η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων στην Αρκαδία, για την Ορθοδοξία

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων με τους ακούραστους και φλογερούς Μητροπολίτες της Αρκαδίας  κ.κ. Αλέξανδρο και κ.κ. Ιερεμία και τον ευφυέστατο και δραστήριο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα Ευάγγελο, καθώς και τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη αλλά και την συμμετοχή και στην στήριξη όλων των Δημάρχων της Αρκαδίας διοργανώνουμε το Πρώτο Θρησκευτικό Συνέδριο Ορθοδοξίας στην Αρκαδία.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με το Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξανδρο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στη Τρίπολη, παρουσία του Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Τριπόλεως κ. Σιαμπράκο Ιωάννη. Η συζήτηση που ακολούθησε έγινε μέσα σε φιλική και πατρική  ατμόσφαιρα. Ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Γεώργιος Ζαραφέτας είπε : Σεβασμιότατε αποφασίσαμε να διοργανώσουμε στην Αρκαδία Θρησκευτικό Συνέδριο για την στήριξη της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας, έχοντας στόχο το συνέδριο αυτό στο μέλλον να εξελιχθεί σε Παγκόσμιο Συνέδριο της Ορθοδοξίας ανά διετία. Όπως γνωρίζετε Σεβασμιότατε η Αρκαδία έχει βγάλει επτά (7) Πατριάρχες οι οποίοι έχουν δώσει το αίμα τους για την Ορθοδοξία, αλλά και εκατοντάδες επισκόπους που έχουν γράψει λαμπρές ιστορίες για την Ορθοδοξία και το έθνος.

Εδώ στην Αρκαδική γη ενώθηκε το ράσο με τη φουστανέλα – το γιαταγάνι με το δισκοπότηρο, για τη λευτεριά της πατρίδας και την Ορθοδοξία.

Όπως γνωρίζετε Σεβασμιότατε η Αρκαδία έχει και τους δικούς της Αγίους τους οποίους προσκυνάμε, του εορτάζουμε και ζητάμε πάντα τη βοήθειά τους.

Η Αρκαδία είναι το Άγιο όρος της Πελοποννήσου. Εδώ χτίστηκαν τα πρώτα μοναστήρια στη Πελοπόννησο.

Σεβασμιότατε με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε να βάλετε σεις, οι πατέρες της εκκλησίας, το θεμέλιο λίθο όπου προσδοκούμε να στήσουμε ένα Παγκόσμιο Συνέδριο όπου θα ακούγεται στα πέρατα της γης η φωνή της Ορθοδοξίας και αναδείξουμε την Αρκαδία τόπο προσκυνηματικού  προορισμού και διατηρήσουμε τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό μας. Αναγνωρίζουμε και τιμάμε την ιστορία μας και επιμένουμε να διατηρήσουμε την Ελληνικότητά μας απέναντι σε κείνους που στοχεύουν στη κατάργηση της πολιτισμικής μας ιδιαιτερότητος (κληρονομιάς) που στοχεύουν στην ομογενοποίηση των λαών.

Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε το κ. Ζαραφέτα και το κ. Σιαμπράκο για ότι πράττουν για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τόνισε : Θα στηρίξω το έργο σας με όλες τις δυνάμεις και πρότεινε το Πρώτο Συνέδριο να γίνει σε ένα μοναστήρι της Αρκαδίας.

Εν συνεχεία ενημερώθηκε από το Πρόεδρος κ. Ζαραφέτα και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, ο οποίος ευχαρίστησε τη Πανελλαδική Ένωση για τη μεγάλη της δραστηριότητα για τα μοναστήρια της Αρκαδίας, τονίζοντας ότι θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις για αυτό το μεγάλο έργο που ξεκινάτε για τη στήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να γίνει συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής για την άρτια διοργάνωση του Πρώτου Θρησκευτικού Συνεδρίου της Ορθοδοξίας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος- Γεώργιος Ζαραφέτας

Ο Γεν. Γραμματέας-Πάνος Αναγνωστόπουλος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...