Menu
RSS
Τρίτη, 28/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τι αλλάζει στο «Νέο Λύκειο» - Όσα πρέπει να γνωρίζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς στην Αρκαδία (vd)

Τι αλλάζει στο «Νέο Λύκειο» - Όσα πρέπει να γνωρίζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς στην Αρκαδία (vd)

Με θέμα «το νέο λύκειο: αναλυτική παρουσίαση των αλλαγών και των ανατροπών του εκπαιδευτικού συστήματος» πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας και Λακωνίας, στην Τρίπολη. Εισηγητής ήταν ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και διευθυντής του εκπαιδευτικού κόμβου edu4u Απόστολος Κουτρουμπέλης, τον οποίο παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή μαθητές, καθηγητές αλλά και γονείς, να μιλά για τις μεγάλες αλλαγές που προβλέπεται να γίνουν στο λύκειο, με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα που θέλει αλλαγές από την Α' κιόλας Λυκείου. Σημαντικά στοιχεία που ακούστηκαν είναι τα εξής:

• Από τις 20 Σεπτεμβρίου πρέπει οι μαθητές να έχουν επιλέξει τα μαθήματα που θα εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις, επομένως στην ουσία θα πρέπει να έχουν επιλέξει το επάγγελμα το οποίο θα ακολουθήσουν στη ζωή τους

 • Τα μαθήματα της Α' Λυκείου μειώνονται

• Οι ώρες στα μαθήματα κατεύθυνσης αυξάνονται, επομένως και η ύλη

• Το απολυτήριο του λυκείου ουσιαστικά θα αποδεσμευτεί από τις πανελλαδικές εξετάσεις

• Η νεοελληνική γλώσσα, η οποία είναι μάθημα που εξετάζεται πανελλαδικά από όλους τους μαθητές, χωρίζεται πλέον σε νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία. Επομένως, για παράδειγμα ένας που θέλει να γίνει χημικός μπορεί να μην "περάσει" στη σχολή αν δεν γράψει καλά στη λογοτεχνία, μάθημα άσχετο με το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει

• Λατινικά θα διδάσκονται μόνο στην Τρίτη Λυκείου

• Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο Εμπορικό Ναυτικό, πρέπει μνα γνωρίζουν ότι πλέον απαιτείται γνώση αγγλικής γλώσσας, κατοχή lower.

Η εκτίμηση του κύριου Κουτρουμπέλη είναι ότι θα έχουμε εκπλήξεις και από τους καλούς μαθητές, καθώς θα έχουμε και πολλούς επανεξεταστέους. Το σίγουρο είναι ότι έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση σε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, αλλά κυρίως στους μαθητές, οι οποίοι σκέφτονται να ακολουθήσουν τα επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ). Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι από τα ΕΠΑΛ καταργούνται οι ειδικότητες της αισθητικής, κομμωτικής, γραφιστικής και τα παραϊατρικά.

Οι 4 κατευθύνσεις και ο αριθμός τμημάτων που αντιστοιχούν στην κάθε μία είναι οι εξής:

Ανθρωπιστικές και Νομικές Σπουδές (νεοελληνική γλώσσα, ιστορία, αρχαία και λατινικά), 90 τμήματα.

Θετικές και τεχνολογικές επιστήμες (νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, μαθηματικά, φυσική, χημεία), 200 τμήματα. Επιστήμες Υγείας (νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, φυσική, χημεία και βιολογία), 56 τμήματα.

Οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες (νεοελληνική γλώσσα, μαθηματικά -στοιχεία στατιστικής, οικονομία και διοίκηση, στοιχεία κοινωνικής και πολιτικής επιστήμης), 95 τμήματα.

Παιδαγωγικές επιστήμες (νεοελληνική γλώσσα, μαθηματικά και στατιστική, ιστορία και αρχές φυσικών επιστημών), 19 τμήματα.

Οι γονείς απ' όσα άκουσαν σίγουρα θα σκέφτηκαν ότι η ενίσχυση των μαθητών με φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, είναι επιτακτική ανάγκη της εποχής!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...