Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νεστάνη | Εορτασμός των 100 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου αλληλοβοήθειας και στη συνέχεια Προοδευτικού Συλλόγου

Νεστάνη | Εορτασμός των 100 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου αλληλοβοήθειας και στη συνέχεια Προοδευτικού Συλλόγου
Επετειακές εκδηλώσεις θα διοργανώσει φέτος ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ στο ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του, με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις .
Η απόφαση του Δ/Σ για τον επετειακό εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ κρίθηκε ορθή, επιβεβλημένη και πολυσήμαντη, υπό τον όρο βέβαια να υπάρχει σαφής στόχευση.
Πολλοί λόγοι συναινούν στην ουσιαστική αξιοποίηση αυτής της μοναδικής ιστορικής ευκαιρίας υπό την προϋπόθεση του σεβασμού της ιστορίας και της κατάλληλης προετοιμασίας για την απαραίτητη υπέρβαση.
Έτσι το 2024 οι απανταχού της γης Νεστανιώτες , θα πρέπει να θυμηθούν να συγκινηθούν , να γιορτάσουν αυτήν την επέτειο με περηφάνεια και με αυτοπεποίθηση.
“χρειάζεται σχέδιο που να αντανακλά τις φιλοδοξίες του τόπου μας για το μέλλον, τις προτάσεις της για την νέα μικρή πλέον πληθυσμιακά κοινωνία μας , που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής”
“Αν στην πορεία του τόπου μας η διχόνοια (αρκετές φορές) , η άρνηση σύμπλευσης για το κοινό καλό και ασυνεννοησία δεν είχε εμπεδωθεί ο τόπος μας θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα.”
Ωστόσο παρελθόν χωρίς μέλλον δεν νοείται και για αυτό θα πρέπει να προβάλουμε ταυτόχρονα τα οράματά μας για την επόμενη φάση.
Ιστορικά ο Σύλλογος μας λειτούργησε με ισχυρή οικουμενική αποστολή και η μεγάλη συμβολή του στην δημιουργία , στον πολιτισμό, στην παιδεία και στις τέχνες έχουν σημαδέψει την πορεία του .
Η συνέχεια και η διαχρονικότητα εξάλλου είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει ως ιστορικό φορέα .
Από το 1924 και για 100 χρόνια ο Σύλλογος μας, υπηρετώντας τον άνθρωπο, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην πορεία του τόπου μας .
Η επέτειος των Εκατό χρόνων είναι ένα μεγάλο ορόσημο και θα εγκαινιάσει τον δεύτερο αιώνα των υπηρεσιών μας στην κοινωνία .
Λίγοι οργανισμοί επιβιώνουν για έναν αιώνα. Είμαστε τυχεροί που ακμάζουμε και η ανθρωπιστική , κοινωνική μας προσφορά κρίνεται απαραίτητη περισσότερο από ποτέ
Η επέτειος της Εκατονταετηρίδας μας παρέχει την τέλεια ευκαιρία για να γιορτάσουμε το παρελθόν μας και να σκεφτούμε το μέλλον μας.
Εκατό χρόνια έως σήμερα ο Προοδευτικός Σύλλογος βρέθηκε πάντα δίπλα και στην υπηρεσία τής τοπικής μας κοινωνίας και του ανθρώπου που είχε ανάγκη .
Σχεδιάζουμε να είμαστε δυναμικά στην πρώτη γραμμή της προσφοράς και τον επόμενο αιώνα,
υπηρετώντας την τον τόπο και την κοινωνία του .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...