Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιστολή για προβλήματα μετακίνησης του προσωπικού της 124 ΠΒΕ Τρίπολης

Επιστολή για προβλήματα μετακίνησης του προσωπικού της 124 ΠΒΕ Τρίπολης

Επιστολή αναγνώστη στο kranosgr.com

 

Παρατηρώντας τα άμεσα αντανακλαστικά της νέας ηγεσίας της πολεμικής αεροπορίας όσον αφορά στα θέματα της μέριμνας προσωπικού, θα ήθελα να αναφέρθω σε ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει το προσωπικό που διαμένει στο νομό Αργολίδας και υπηρετεί στην 124ΠΒΕ.

Από το 2010 περίπου η μετακίνηση γινόταν με υπηρεσιακό λεωφορείο το οποίο εξυπηρετούσε και προσωπικό του στρατού ξηράς καθώς επίσης (με την άδεια της διοίκησης πάντα) ακόμη και συναδέλφους αστυνομικούς – εκπαιδευτικούς – υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού. Μιλάμε για 35-40 άτομα σύνολο.

Όλα καλά μέχρι το 2020, που δυστυχώς για λόγους υγείας,  ο οδηγός του υπηρεσιακού λεωφορείου απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του. Από τότε όλοι οι συνάδελφοι του νόμου Αργολίδας, μετακινούνται με δικά τους αυτοκίνητα και ότι αυτό συνεπάγεται (έξοδα καυσίμων – συντήρησης αυτοκινήτου – ελαστικά  – διόδια κλπ).  

Έγινε αναζήτηση για να οριστεί οδηγός κάποιος Σμηνίτης και έτσι να βρεθεί μια προσωρινή λύση. Αυτό κατέστη δυνατό αλλά η υπηρεσία επικαλούμενη μια διαταγή, ανέφερε πως για να μπορεί να οδηγήσει υπηρεσιακό λεωφορείο ο κληρωτός Σμτης, θα έπρεπε να έχει στην κατοχή του το δίπλωμα Ε’ κατηγορίας για τουλάχιστον έξι μήνες. Θα μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό μόνο για τους επόμενους τρεις μήνες (υπολογίζοντας ένα μήνα τη βασική εκπαίδευση, ένα μήνα την εκπαίδευση οδηγού και άλλους έξι την κατοχή του διπλώματος και ένα μήνα τις άδειες απόλυσης) δηλαδή ”ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι”.

 

Οι συνάδελφοί του στρατού ξηράς, οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή και υπηρετούν στην ΔΙΚΕ (ΙV ΜΠ) αλλά και στο 11ο Σύνταγμα πεζικού έχουν βρει ως λύση (με την άδεια της διοίκησης) να οδηγούν τα ίδια τα στελέχη (εκ περιτροπής) χρησιμοποιώντας ένα 15θέσιο mini bus.

Ζητήσαμε τηλεφωνικά (μέσω συναδέλφων μεταφορικών) από τη ΔΑΕ να μας δοθεί η άδεια (ως προσωρινή λύση και μέχρι να βρεθεί οδηγός από τη περιοχή της Αργολίδας) να οδηγούμε με τον ίδιο τρόπο ένα 15θέσιο mini bus, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική καθώς δεν είχαμε την ειδικότητα του οδηγού ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος να μεταφέρει προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στα στελέχη τα οποία έχουν δίπλωμα οδήγησης (χωρίς την ειδικότητα του οδηγού) δινεται ειδική εξουσιοδότηση και μπορούν να οδηγούν εκτός Μονάδας για την επιτήρηση των περιοχών (μαζί με συνοδούς αστυνομικό και πυροσβέστη), δηλαδή μεταφέροντας προσωπικό εκτός Μονάδας!

Τον τελευταίο χρόνο και λόγω των πολλών κενών θέσεων στο ΕΚΑΒ, έχει ζητηθεί η συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων με οδηγούς.  Η Μονάδα μας συνδράμει με στελέχη τα οποία δεν έχουν την ειδικότητα του οδηγού (αλλά κατέχουν δίπλωμα οδήγησης) σε τρία κέντρα υγείας, δηλαδή μεταφέρουν προσωπικό (γιατρούς και ασθενείς) με την άδεια του υπουργείου για να καλυφθούν οι ανάγκες τους κοινωνίας. Πολύ σωστά πράττει το υπουργείο καθώς οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να είναι κοντά στην κοινωνία όποτε τους χρειάζεται!

Το ζητούμενο είναι να μην μένουμε σε διαταγές αλλά να βρίσκουμε λύσεις,  θα πρέπει η διοίκηση να εγκύψει στα προβλήματα  του προσωπικού της ούτως ώστε και αυτό με τη σειρά του να μπορέσει να αποδώσει τα μέγιστα στην εργασία.

Ελπίζω να μη σας κούρασα, παρακαλώ αν συμφωνείτε με το ύφος, δημοσιεύστε το κείμενο ελπίζοντας πως θα βρεθεί κάποια λύση από τη διοίκηση.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 18:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλα σωστά για το πρόβλημα που ταλανίζει την 124ΠΒΕ της Π.Α. αλλά ρε φίλε το προσωπικό των ΕΔ δεν είναι στο ΕΚΑΒ.....είναι στα Κέντρα Υγείας...
    Καλό θα ήταν να ενημερωθείτε λίγο πιο λεπτομερέστατα!!!!
    Σίγουρα πρέπει να βρεθεί μια λύση για την μετακίνηση σας!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...