Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Από τα φθηνότερα δημοτικά τέλη έχει η Τρίπολη - Αυξήσεις δεν έχουν γίνει από το 2011! - Τζιούμης: "Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο δήμος κατορθώνει να στέκεται όρθιος"

Από τα φθηνότερα δημοτικά τέλη έχει η Τρίπολη - Αυξήσεις δεν έχουν γίνει από το 2011! - Τζιούμης: "Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο δήμος κατορθώνει να στέκεται όρθιος"

Στην έγκριση αποτελεσμάτων χρήσης -ισολογισμού- απολογισμού Δήμου Τρίπολης έτους 2022 προχώρησε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης.

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης είπε ότι «το 2022 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για τον δήμο Τρίπολης, αλλά και για όλους τους δήμους της Πελοποννήσου και της χώρας. Το 2022 έγινε η έναρξη της λειτουργίας διαχείρισης απορριμμάτων. Το κόστος ανέβηκε κατά περίπου 1.000.000 ευρώ.  Το άλλο σημαντικό θέμα ήταν η ενεργειακή κρίση και το ενεργειακό κόστος που επιβαρύνθηκαν οι δήμοι και τα νοικοκυριά. Για ηλεκτρικό ρεύμα πληρώσαμε 1.000.000 ευρώ παραπάνω, λόγω της αύξησης στην τιμή του ρεύματος. Και το κόστος της μισθοδοσίας, είναι περίπου 500.000 ευρώ. Επιπλέον, ο δήμος ανέλαβε τους εργαζομένους της ΚΕΔΗΤ και πλήρωσε τα χρέη της επιχείρησης, ενώ έχει κάνει ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Την ίδια στιγμή, έχει σταθερές τιμές στα δημοτικά τέλη από το 2011. Είναι από τα φθηνότερα στην Πελοπόννησο και πολύ φθηνότερα από την Αθήνα.

Τα οικονομικά ζορίζουν και πολλοί δήμοι έχουν προβεί σε αυξήσεις δημοτικών τελών. Εμείς έχουμε κατορθώσει και δεν νομίζω να απαιτηθεί στο άμεσο μέλλον να κάνουμε αύξηση δημοτικών τελών. Για κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες, θα έρθει εισήγηση για μείωση τελών. Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο δήμος κατορθώνει να στέκεται όρθιος, χωρίς να δανείζεται.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...