Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες θα γίνει στην Τρίπολη; (vd)

Χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες θα γίνει στην Τρίπολη; (vd)

Θετικές είναι οι εξελίξεις για τη δημιουργία ενός χώρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ειδικού σχολείου Μαντινείας Δήμητρα Γκέσουρα δήλωσε ότι έχουν γίνει πολλά χρόνια τώρα κινήσεις ώστε να γίνει κάτι τέτοιο, οι οποίες δυστυχώς δεν είχαν καρποφορήσει, πλέον ίσως και λόγω της εποχής που οι ανάγκες για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μεγαλώνουν και αυτές οι ομάδες πλήττονται περισσότερο, να είναι καιρός να γίνει ένα βήμα παραπάνω.

Μετά από πολλές προσπάθειες λοιπόν έγινε συνάντηση στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου παρουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του δήμαρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη έγιναν συζητήσεις και κατατέθηκαν προτάσεις.

Ο δήμαρχος ήταν θετικά διακείμενος ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος και οι υπόλοιποι δεσμεύτηκαν να δουν μέσα σε ένα μήνα πως μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια δομή.

Η κα. Γκέσουρα ευχήθηκε να μην μείνει στα λόγια αυτή η συνάντηση, αλλά να υπάρξει μια προοπτική και ελπίδα γι' αυτά τα παιδιά ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στο κοινωνικό σύνολο.

Με τη σειρά της η κυρία Βέμη Ιωάννα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο σχολείο και ειδικότερα στο γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η λειτουργία του με την έλλειψη σημαντικών ειδικοτήτων και φυσικά με το βασικότερο και χρόνιο πρόβλημα ότι το σχολείο βρίσκεται μακριά από την πόλη, με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να συμβάλει αρνητικά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και παράλληλα να μαρτυρά την έλλειψη πολιτισμού.

Πρότεινε δε να λειτουργήσει έστω και για 5 μέρες η κατασκήνωση στο Άστρος και γι΄αυτά τα παιδιά.

Τέλος η κα. Γκέσουρα αναφέρθηκε στις δράσεις που κάνει ο σύλλογος, λειτουργώντας πρόγραμμα για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, εκδηλώσεις, εργαστήρι για χειροτεχνίες και θεατρικό τμήμα. Στα άμεσα σχέδια του συλλόγου είναι να λειτουργήσουν και ομάδες γυμναστικής.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...