Menu
RSS
Κυριακή, 02/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: «Ο αγώνας των άδικα απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ στην Τρίπολη, είναι κυρίως αγώνας για την αξιοπρέπειά τους»

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: «Ο αγώνας των άδικα απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ στην Τρίπολη, είναι κυρίως αγώνας για την αξιοπρέπειά τους»
Με αφορμή τον ένα χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας αναφέρει ότι: «Στις 11 Ιουνίου 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, που αποφασίστηκε εν μία νυκτί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, στις 11/6/2013, πετάγοντας στον δρόμο 2.656 εργαζόμενους, χωρίς τις «πλουσιοπάροχες αποζημιώσεις» που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός της Τρόικας.


Στην Τρίπολη, είδαμε σε μια μέρα να σβήνει μια ιστορία 64 ετών, με την κατάργηση της ΕΡΑ Τρίπολης, του ιστορικότερου ραδιοφωνικού σταθμού της Πελοποννήσου, που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Έναν χρόνο μετά, η ψυχή της ΕΡΤ είναι ακόμη εδώ. Χάρη στην ακλόνητη θέληση και πίστη των απολυμένων εργαζομένων της ertopen στην δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης, ενώ τα μικρόφωνα του αγαπημένου μας τοπικού δημόσιου ραδιοφώνου βιαίως σίγησαν... Οι φωνές των απολυμένων της ΕΡΤ σήμερα ενώνονται με τις φωνές όλων των παράνομα απολυμένων εργαζομένων του Δημοσίου, που δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να παραιτηθούν από τον αγώνα για να πάρουν πίσω τις δουλειές τους, όπως των 590 απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν κατασκηνώσει εδώ και ένα μήνα έξω από το ΥΠΟΙΚ περιμένοντας από το Υπουργείο να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση της επαναπρόσληψής τους, αλλά και των 1500 απολυμένων σχολικών φυλάκων και των απολυμένων καθηγητών.

Ο αγώνας των άδικα απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ στην Τρίπολη για τις δουλειές τους, είναι κυρίως αγώνας για την αξιοπρέπειά τους, που βγαίνει από τα στενά όρια της υπόθεσης μερικών ατόμων, για να γίνει κοινή υπόθεση όλης της τοπικής κοινωνίας. Δεν νοείται η Τρίπολη, που είναι μια πόλη που συγκεντρώνει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα –όπως όλοι λένε…- να μην έχει περιφερειακό ραδιόφωνο. Η συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους για να λειτουργήσει και πάλι η ΕΡΤ στον τόπο μας και ο ραδιοφωνικός σταθμός Τρίπολης είναι δεδομένη.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν δυναμικά στο κάλεσμα συμμετοχής τους στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ την Τετάρτη 11/6.

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές, οι προεκλογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περί άρσης των αδικιών που έχουν γίνει, προκαλούν και επιβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη εγρήγορση των κοινωνικών μας αντιστάσεων, ώστε να μην επιτρέψουμε να περάσει η κυβέρνηση εξ’ απαλών ονύχων  άδικες απολύσεις, που στέφονται σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...