Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συγχαρητήρια Γιαννούλη για το "Σκλαβί"

Συγχαρητήρια Γιαννούλη για το "Σκλαβί"
Εκ μέρους της Μαντινειακής Συμπολιτείας, η επικεφαλής Αντωνία Γιαννούλη αναφέρει: "Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως συμβαίνουν ξεχωριστά θαύματα σε μικρές θεατρικές σκηνές από ερασιτεχνικά καλλιτεχνικά σχήματα. Αυτό είναι πάγια αρχή της θεατρικής κριτικής.
Ένα τέτοιο σκηνικό θαύμα συντελέστηκε, τον Ιούνιο, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης, με την παράσταση «ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ» που ανέβασε ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.
Όσοι πιστεύουμε πως η τρυφερότητα θα σώσει τούτον τον αποπροσανατολισμένο κόσμο -και όχι μόνο η ομορφιά, όπως πρέσβευε ο Ντοστογιέφσκι και ο Νίτσε, ή οι αριθμοί, όπως προσπαθούν να μας πείσουν, σίγουρα νιώσαμε τις ιαματικές ιδιότητες του καλού θεάτρου σε αυτή τη νεανική-όπως το αποτέλεσμα καταδεικνύει- παράσταση, όπου εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι δάσκαλοι , μαζί με παιδιά σχολικής ηλικίας, χάρισαν γενναιόδωρα στους θεατές όλο το πληθωρικό τους ταλέντο, μέσα από πολλαπλούς ρόλους.
Εδώ, ανακαλύψαμε στιβαρούς ερμηνευτές, αλλά και την καθηλωτική ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών που κυριολεκτικά προκαλούν ρίγη συγκίνησης.
Μία από τις καλύτερες δράσεις σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο . Κι αυτό γιατί καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η συμμετοχή σε αυτοργανωμένες μορφές συλλογικής δράσης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να οικοδομηθεί μια διαφορετική καθημερινότητα έξω από τα κυρίαρχα θεσμικά πλαίσια.
Συμπολίτες που βρίσκουν το χρόνο και δεν αναθέτουν, αλλά αναλαμβάνουν δράσεις και δημιουργούν ,αλλάζοντας την δικιά τους αλλά και τη δική μας καθημερινότητα.
Τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και τις καλύτερες και θερμότερες ευχές μας για μια εξίσου δημιουργική συνέχεια..."
 
- www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...