×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/mwraites-xrysobitsi-eortasmos-2016
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/mwraites-xrysobitsi-eortasmos-2016
Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χρυσοβίτσι: Τίμησαν τον "Γέρο του Μοριά" με λεβέντικους Ελληνικούς χορούς! (vd)

Χρυσοβίτσι: Τίμησαν τον "Γέρο του Μοριά" με λεβέντικους Ελληνικούς χορούς! (vd)
Με παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς, τελείωσαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο από το προσκύνημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Χρυσοβίτσι.
Με τους ήχους του κλαρίνου να αντιλαλούν στα βουνά του χωριού, αγόρια και κορίτσια από το Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Οι Μωραίτες», έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τιμώντας τον «Γέρο του Μοριά».
Τσάμικα, καλαματιανά, φιγούρες, άλματα στον αέρα και όλα αυτά «ντυμένα» με παραδοσιακές στολές, δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Μ.Σ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 195 χρόνια από το προσκύνημα του Κολοκοτρώνη στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι» (vd)!
{gallery}mwraites-xrysobitsi-eortasmos-2016{/gallery}

2 σχόλια

  • Αρκάς
    Αρκάς Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 23:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσείς οι Βαλτετσιώτες, μαζέψτε τους παλληκαράδες που βγάζει το χωριό σας και σκάβουν πισώπλατα λάκκους στους αγωνιστές των αλλων χωριών κι αφήστε τις καραμελίτσες που σας δίνουν οι υποβολείς σας για να βαζετε διαβολιές στην Ιστορία του τόπου. Κανένας δεν έκανε αντίπραξη στο Βαλτέτσι. Φέτος δημιουργήθηκε το πρόβλημα, λόγω του Πάσχα που έπεσε πολύ αργά. Δεν σας έγινε κανένας ανταγωνισμός,. Αυτές τις αηδίες σας τις σερβίρουν όσοι δεν θέλουν να ακούγεται περισσότερο το όνομα του Κολοκοτρώνη και δεν είναι υπερήφανοι για την Ιστορία μας, επειδή την θάβουν. Τα χωρία της Αρκαδίας που είναι η πρώτη κοιτίδα της Επανάστασης του '21, θα πρέπει να είναι σε ομόνοια ψυχών και να διώξουν τις αντιζηλίες και τις μικροψυχιές γιατί αυτό βολεύει μόνο τους προδότες που μας διοικούν. Κανέναν άλλον.

  • Βαλτετσιώτης
    Βαλτετσιώτης Τρίτη, 17 Μαϊος 2016 18:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Θαυμάσια και εξαίρετη η εκδήλωση αλλά είναι λάθος να προγραμματίζεται την ΙΔΙΑ ημέρα με την επέτειο της μάχης του Βαλτετσίου! Δηλαδή δεν θα μπορύσε να γίνει την ερχόμενη ή προηγούμενη Κυριακή; Τι προσπαθούνα να κάνουν αντίπραξη στον εορτασμό της μάχης το Βαλτετσίου που εορτάζεται από το 1821 κατα "απα'ιτηση" του Γέρου; Η περιφέρεια ή οι οργανωτές πρέπει να φροντισουν να μην συμπίπτου αυτοί οι 2 σημαντικοί εορτασμοί!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...