Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Αρκαδικό Χωριό τιμά τον εξαίρετο δημοσιογράφο, Νώε Παρλαβάντζα (vd)

Το Αρκαδικό Χωριό τιμά τον εξαίρετο δημοσιογράφο, Νώε Παρλαβάντζα (vd)
*Γράφει ο Ηλίας Κουγιεμήτρος

Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια έφυγε από τη ζωή ο εξαίρετος δημοσιογράφος Νώε Παρλαβάντζας, ύστερα από μία σκληρή μάχη με το καρκίνο. Ήταν 54 ετών.

Ο Νώε ήταν απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακά στην Εθνολογία και την Πολιτισμική Ανθρωπολογία. Ήταν ένας βραβευμένος δημοσιογράφος και πολύ καλός γνώστης των θεμάτων που αφορούν την ελληνική Διασπορά. Ήταν επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ) με πολύτιμη προσφορά στη προβολή της λογοτεχνίας της Διασποράς.

Είχε τη καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή για την Ομογένεια ‘‘Δίκτυο Χωρίς Σύνορα’’, την οποία παρακολουθούσαν οι απόδημοι Έλληνες μέσω της ΕΡΤ και της ‘‘Φωνής της Ελλάδας’’. Ο Νώε αποτελούσε έναν σημαντικότατο κρίκο των απόδημων Ελλήνων με την Ελλάδα αλλά και μεταξύ τους.

Για εμάς εδώ στο Αρκαδικό Χωριό, το χωριό των απόδημων Αρκάδων, ήταν κάτι ακόμη παραπάνω. Ήταν κι ένας καλός φίλος.

Μας φιλοξένησε πολλές φορές στην εκπομπή του καθώς ακούραστα προέβαλλε τη προσπάθεια των κατοίκων να στήσουν αυτό το χωριό, καλούμενοι να ξεπεράσουν πολλές δυσκολίες και δυστυχώς ακόμη και τον εμπαιγμό της ίδιας της Ελληνικής Πολιτείας.

Όλες οι φετινές Πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα που θα διεξαχθούν από το σύλλογό μας στο Αρκαδικό Χωριό, θα είναι αφιερωμένες σ’ εκείνον. Ο Νώε θα είναι πάντα στη μνήμη μας και στη καρδιά μας. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να ξαναθυμηθείτε τη χαρακτηριστική του φωνή που ακουγόταν μέσω της εκπομπής του, όπου υπήρχε έλληνας μετανάστης, δηλαδή σε όλο τον κόσμο. Το βίντεο είναι από το 2009, όπου είχαμε τη χαρά να επισκεφθεί ο Νώε Παρλαβάντζας το Αρκαδικό Χωριό και να παρακολουθήσει μία πολιτιστική μας εκδήλωση με θέμα την Ιστορία της Ελληνικής Μετανάστευσης στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...