Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κοντά 3.000 € θέλει κάθε υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης … μόνο για να καταθέσει συνδυασμό στο Πρωτοδικείο!

Κοντά 3.000 € θέλει κάθε υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης … μόνο για να καταθέσει συνδυασμό στο Πρωτοδικείο!
Τεράστια είναι τα έξοδα που έχει ένας υποψήφιος Δήμαρχος, αφού μόνο για να καταθέσει την υποψηφιότητα του συνδυασμού του στο Πρωτοδικείο (μέχρι τις 27 Απριλίου) πρέπει να καταθέσουν ένα πολύ μεγάλο ποσό.
Ο «Καλλικράτης προβλέπει ότι –μεταξύ άλλων - απαιτείται: «Αποδεικτικό είσπραξης Δ.Ο.Υ., από το οποίο προκύπτει ότι κάθε υποψήφιος δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και σύμβουλος δημοτικής κοινότητας, έχει καταθέσει υπέρ του Δημοσίου, αντίστοιχα, το ποσό των εκατό ευρώ (100 €), πενήντα ευρώ (50 €) και πενήντα ευρώ (50€). Αντίστοιχο αποδεικτικό Δ.Ο.Υ. δεν απαιτείται για το αξίωμα του μέλους του συμβουλίου των δημοτικών κοινοτήτων, του μέλους του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας, καθώς και του τοπικού εκπροσώπου.»
Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι για τον «κορμό» του ψηφοδελτίου, αν ένας Δήμαρχος έχει π.χ. 50 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, συν τον επικεφαλής του συνδυασμού, πρέπει να πληρώσει 2.600 €!
Ανάλογα, με τον αριθμό των υποψηφίων, καθορίζεται και το τελικός κόστος για κάθε υποψήφιο και για κάθε Δήμο στην Αρκαδία.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό ποσό που είναι μόνο ένα από τα έξοδα που πρέπει να κάνει υποχρεωτικά ένας υποψήφιος για να κατέβει στις εκλογές.
Πολύ … ακριβό σπορ οι εκλογές!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...