Menu
RSS
Κυριακή, 26/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδία | Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε Περιφέρεια και Δήμους!

Αρκαδία | Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε Περιφέρεια και Δήμους!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κλίμα ενθουσιασμού και μαχητικότητας έγινε την Τετάρτη 02/08 η παρουσίαση των υποψηφίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιφερειακών Συμβούλων της ΠΕ Αρκαδίας και ο βασικός κορμός των υποψηφίων συμβούλων στο Δήμο Τρίπολης.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από το Νίκο Κουτουμάνο, υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και στη συνέχεια την κεντρική ομιλία έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης, Γούργαρης Βαγγέλης, συνταξιούχος της ΔΕΗ και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Τρίπολης. (Επισυνάπτεται πλήρης η ομιλία του Βαγγέλη Γούργαρη).

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης πήρε το λόγο για σύντομο χαιρετισμό ο Θεοδωράκης Νίκος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημοσιογράφος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση:

  • Μεγαλόπολης: Κουλουράς Χρήστος, εργάτης, Γραμματέας του συνδικάτου εργαζομένων στην ενέργεια.
  • Β. Κυνουρίας: Τετώρος Βασίλης, Αγρότης, Δημοτικός Σύμβουλος.
  • Ν. Κυνουρίας: Χείλαρης Νίκος, Γραμματέας του Παναρκαδικού συνδικάτου οικοδόμων, Δημοτικός Σύμβουλος.

Ακολουθεί η λίστα με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους:

  1. Γόντικας Νίκος, Δημόσιος Υπάλληλος, περιφερειακός σύμβουλος
  2. Δαμαλάς Αριστείδης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
  3. Θεοδωράκης Νίκος, Δημοσιογράφος
  4. Κουκουλά Χριστίνα, αυτοαπασχολούμενη
  5. Μπιμπίρη Παυλίνα, Συνατξιούχος Εκπαιδευτικός
  6. Πανούση Παναγιώτα, Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας

Ακολουθεί η λίστα με τους πρώτους 51 υποψήφιους συμβούλους για το Δήμο Τρίπολης:

  1. Αναγνωστόπουλος Γιώργος, Ηλεκτρολόγος
  2. Ανδριανοπούλου Κυριακούλα, Συνταξιούχος
  3. Ασημόπουλος Γιώργος, Χημικός
  4. Βελισσάρης Χρήστος, Οικονομολόγος Λογιστής
  5. Βεργέτης Ηλίας, Εργαζόμενος ΔΕΗ
  6. Βουρτσάνης Νίκος, Συνταξιούχος
  7. Γαλανοπούλου Γιάννα, φοιτήτρια
  8. Γεραναστάση Γεωργία, φοιτήτρια
  9. Γιαννόπουλος Ανδρέας, Καθηγητής Δευτ. Εκπαίδευσης, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Αρκαδίας
  10. Γόντικα Τατιάνα, φοιτήτρια
  11. Γούργαρη Μαρία-Ιωάννα, φοιτήτρια
  12. Γούργαρης Γεώργιος, συνταξιούχος
  13. Γρηγορίου Κίμωνας, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, εργ σε εστίαση διανομή
  14. Δημακοπούλου Μαρία, αγρότισσα κτηνοτρόφος
  15. Δημητρόπουλος Αλέξανδρος, ιδ υπάλληλος
  16. Διαμαντάκος Ηλίας, φωτογράφος
  17. Διαμαντάκου Ιωάννα, αυτοαπασχολούμενη
  18. Διαμαντάκου Αλεξάνδρα, φυσικοθεραπευτής
  19. Δούρος Βασίλειος, συνταξιούχος
  20. Ζαχαρόπουλος Αλέξανδρος, συνταξιούχος
  21. Ζέππος Ανδρέας, οικοδόμος, χειριστής μηχανημάτων
  22. Κακλέας Διαμαντής, συνταξιούχος
  23. Καραδήμας Γεώργιος, αγρότης
  24. Καραμπέτσου Καλλιόπη, φοιτήτρια
  25. Καρβέλας Κώστας, Πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ
  26. Κλουκίνα Ευγενία, ιδ υπάλληλος
  27. Κοντόπουλος Βαγγέλης, αυτοαπασχολούμενος
  28. Κοτσίρος Νίκος, συνταξιούχος
  29. Κωνσταντινόπουλος Γιάννης, Φυσικός
  30. Κωνσταντόπουλος Φίλιππας, συνταξιούχος
  31. Λύγδα Πολυξένη, ιδ υπάλληλος
  32. Μαντάς Γεώργιος, ανταποκριτής στον ant1
  33. Μαρούτα Μαρία, νοσηλέυτρια
  34. Μητρόπουλος Κώστας, συνταξιούχος
  35. Μουργελάς Γεώργιος, συνταξιούχος ΙΚΑ
  36. Μπακόπουλος Γεώργιος, αγρότης
  37. Μπαρδαβίλλιας Θεοδωρητός, εργαζόμενος ΔΕΗ
  38. Μπεκιάρης Γιώργος, αγρότης κτηνοτρόφος
  39. Νικολάου Δημήτρης, καθηγητής
  40. Νικολάου Άρτεμις, φοιτήτρια
  41. Ουζουνίδης Δημήτριος, επιστημονικό προσωπικό ερευνητής
  42. Παπαιωάννου Έλλη, κτηνίατρος
  43. Πετροπούλου Βασιλική, δημ. Υπάλληλος
  44. Πολάλης Δημήτριος, δικηγόρος
  45. Πουρνάρας Θάνος, Ιατρός, Ειδικευόμενος ψυχιατρικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο
  46. Σιαμπάνη Μαρία, συνταξιούχος ΙΚΑ
  47. Σιλέλα Ειρήνη, εκπαιδευτικός
  48. Στάικος Θεόδωρος, συνταξιούχος
  49. Τσάγκαρης Νικόλαος, συνταξιούχος
  50. Τσαντίλης Νικόλαος, συνταξιούχος
  51. Φράου Τέσσα Μαρία, εκπαιδευτικός

Ομιλία Βαγγέλη Γούργαρη στη παρουσίαση ψηφοδελτίου

για τον Δήμο Τρίπολης.

Φίλες και φίλοι - Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι δείκτης ανόδου του κύρους που έχει κατακτήσει το Κόμμα στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό, πρωτοστατώντας σε εμβληματικούς αγώνες και κινητοποιήσεις. Μέσα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, που παραμένει, εκφράζεται πλέον μια δυναμική ανόδου της πολιτικής επιρροής του Κόμματος, η οποία δεν περιορίζεται στην εκλογική του επιρροή.

Στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είναι μπροστά μας, έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών, λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πανελλαδικά, σε Περιφέρειες και δήμους.

Μπαίνουμε λοιπόν στη μάχη των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, όπως πάντα ξεκάθαρα από την πλευρά των εργατικών λαϊκών συμφερόντων.

Ο Δήμος Τρίπολης, ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας, αστικός και συνάμα αγροτικός, έχει συσσωρευμένα και μεγάλα προβλήματα σαν αποτέλεσμα της στρατηγικής σύγκλισης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πολιτική σκηνή που διαπερνά και τον Δήμο μας με την αγαστή συνεργασία αυτών των Δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο. Οι δυνάμεις αυτές λειτουργούν στον Δήμο σαν ενιαία κυβερνητική παράταξη που στηρίζει και υλοποιεί την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική, όπως η υποχρηματοδότηση του Δήμου, το χαράτσωμα των Δημοτών, η ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες, η στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων όπως διαμορφώνονται στον Δήμο μας, η ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών και τομέων, η έλλειψη προσωπικού, ο κατακερματισμός των εργασιακών σχέσεων, η ομηρία για τους εργαζόμενους στις Δημοτικές υπηρεσίες και η ανακύκλωση της ανεργίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που παρά τη συνεχή εναλλαγή στη Διοίκηση του Δήμου κάθε τέσσερα χρόνια, συνεχίζεται η ίδια κατάσταση.

Η μισή πόλη, ο δυτικός τομέας πολεοδομικά βρίσκεται στο 1955 χωρίς από τότε να έχει γίνει καμιά αναθεώρηση πολεοδομικού σχεδιασμού.

Σε ολόκληρη την πόλη δεν υπάρχει προσδιορισμός ζωνών χρήσης γης, ούτε καθορισμός διατηρητέων κτιρίων.

Ζούμε στο 2023 και η έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν έχει συνεχή ροή νερού, οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να διαθέτουν ιδιωτικές δεξαμενές, αντλίες και δίκτυα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Οι δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση, στενοί, πολλοί χωρίς πεζοδρόμια, συχνά αδιέξοδοι.

Κυκλοφοριακή ασφυξία και μεγάλη έλλειψη θέσεων στάθμευσης οχημάτων, η πανάκριβη ελεγχόμενη στάθμευση (2 ευρώ την ώρα) που όλοι μαζί επέβαλαν έκανε τα πράγματα χειρότερα και αποτελεί μόνιμη παγίδα επιβολής προστίμων.

Τα περισσότερα σχολικά κτίρια είναι παλιά, ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στις 79 τοπικές Κοινότητες του Δήμου, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ο πληθυσμός συρρικνώνεται και οι δραστηριότητες στον πρωτογενή τομέα μειώνονται. Η ζωή, χρόνο με τον χρόνο, γίνεται πιο δύσκολη με κύρια αιτία την εγκατάλειψη του κράτους που αρνείται να στηρίξει το εισόδημα των κατοίκων, κλείνει τη μία μετά την άλλη τις υπηρεσίες, δυσκολεύει την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Οι υποδομές είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων. Τα έργα της Τάκας και της Κανδύλας καρκινοβατούν για δεκαετίες. Οι αγροτικοί δρόμοι απροσπέλαστοι. Ανύπαρκτη αντιπλημμυρική προστασία σε όλο το οροπέδιο, στην Τεγέα, το Κορύθιο, τη Μαντινεία, αλλά και στην πόλη της Τρίπολης όπως το ρέμα του Αγιοθανάση.

Ανύπαρκτη αντιπυρική θωράκιση, χωρίς ζώνες προστασίας και στα χωριά και στην Τρίπολη.

Ανύπαρκτη αντισεισμική θωράκιση, χωρίς αντισεισμικό έλεγχο ούτε καν στις σχολικές μονάδες και τα άλλα δημόσια κτίρια. Η πόλη είναι περικυκλωμένη από βιομηχανικά συγκροτήματα ανεμογεννητριών αλλά και από τέσσερις χωματερές, στο Πλάτωμα, στην Αγία Τριάδα, στον Άγιο Βλάση και το Μεγαβούνι.

Ένα μεγάλο κομμάτι του Δήμου μας, το Λεκανοπέδιο της Ασέας, μετατρέπεται σε χαβούζα της Πελοποννήσου με βάση μακροχρόνιους σχεδιασμούς. Οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κινητοποιούν τον κόσμο αλλά ψάχνουν στη χαβούζα  για δήθεν αντισταθμιστικά οφέλη. Για να διευκολύνουν αυτούς τους σχεδιασμούς με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και μοιρασμένους ρόλους ακύρωσαν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για μέτρα στήριξης στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου της Ασέας.

Ενώ η κατάσταση στο Δήμο είναι απαράδεκτη, οι διαχειριστές της μιζέριας προσπαθούν να παρουσιάσουν  σαν κοσμογονία τα αυτονόητα της καθημερινότητας, όπως ένα φορτηγό χαλίκι σε κάποιο δρόμο, η αλλαγή μιας σχάρας αποχέτευσης που σάπισε, η διαπλάτυνση σε ένα στενό, το καθάρισμα ενός ρέματος, μερικά μέτρα ασφαλτόστρωσης κ.τ.λ.

Η αγωνία όλων είναι το πότε θα τελειώσει η πλατεία Αγίου Βασιλείου που και αυτή θυμίζει γεφύρι της Άρτας. Όλοι μαζί συμφώνησαν και αποδέχτηκαν αυτή την κατάσταση, δεν  μπαίνουν μπροστά και δεν κινητοποιούν τους Δημότες για να διεκδικήσουν τα αναγκαία κονδύλια γιατί συμφωνούν με τα ψίχουλα της κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής.

Έφτασαν στο σημείο να μην διεκδικούν ούτε τα παρακρατηθέντα υπέρ των Δήμων.

Μπροστά στις εκλογές του Οκτώβρη το μόνο πρόβλημα που τους διαχωρίζει είναι η διεκδίκηση της Δημοτικής εξουσίας και η λεία της διαχείρισής της.

Είναι όμως τόσο μεγάλη η ταύτισή τους που συγκρότησαν δύο ψηφοδέλτια στα οποία μετέχουν μέλη τω Νομαρχιακών επιτροπών και άλλα στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Με ψεύτικες αντιπαραθέσεις και ψευτοκαυγάδες σε υψηλούς τόνους και απαράδεκτες εκφράσεις προσπαθούν να πείσουν ότι διαφέρουν. Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι τα συνεργαζόμενα στελέχη της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών θα είναι στην πρώτη γραμμή στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής γιατί συμφωνούν.

Θα είναι οι άνθρωποι που θα συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να υλοποιήσει την πολιτική της  όπως είπε πρόσφατα από τη Μυτιλήνη ο κ. Μητσοτάκης.

Όσοι αγανακτούν με αυτή την πολιτική, όσοι αισθάνονται αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πρέπει να είναι απέναντι και στα δύο αυτά ψηφοδέλτια.  Και σε αυτό που στηρίζει επίσημα η ΝΔ και σε αυτό που στηρίζει ο αρκαδάρχης της ΝΔ.

Απλώνουμε το χέρι στους νέους και τις νέες, τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, τους μικροεπαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τους απόμαχους της δουλειάς, τους εργατοϋπαλλήλους, τους επιστήμονες του τόπου μας και τους καλούμε να αγωνιστούμε, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Να δώσουμε τη μάχη των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών για να βγουν τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας πιο δυνατά.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αποφασιστική ενίσχυση του  ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο οποίο συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Περισσότεροι εκλεγμένοι κομουνιστές και άλλοι αγωνιστές Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του κόντρα στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί το πραγματικό αντίπαλο δέος στην κυβερνητική πολιτική. Η αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σημαίνει ότι θα δυναμώσει ο αγώνας για την υγεία, για τη συντήρηση κι επισκευή των σχολικών εγκαταστάσεων, για κατασκευή σύγχρονων σχολικών κτιρίων. Για κρατική χρηματοδότηση στα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για πρόληψη φυσικών καταστροφών, για νέους ελεύθερους χώρους πρασίνου, για χώρους αθλητισμού και πολιτισμού. Για τη στήριξη της ζωής στην ύπαιθρο, για διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, τον σεβασμό στο περιβάλλον και όχι την επιχειρηματική κερδοφορία.

 

(Κεντρική φωτογραφία - www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...