Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπουργός Εσωτερικών: "Όχι άλλη παράταση στους συμβασιούχους λόγω πανδημίας"

Υπουργός Εσωτερικών: "Όχι άλλη παράταση στους συμβασιούχους λόγω πανδημίας"

Σχετικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ο υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είπε στον Αντ1 πως ετοιμάζεται προκήρυξη στον ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Ακόμη, τόνισε πως αυτή που δόθηκε προ ημερών, είναι η «τελευταία παράταση για τους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών λόγω της πανδημίας κορονοϊού. Αν κάποιοι αξιοποιούν αυτούς τους εργαζόμενους για να καλύψουν άλλες τρύπες, παραβαίνουν τον νόμο. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, καθώς οι προσλήψεις έγιναν για συγκεκριμένο σκοπό».

«Στο Δημόσιο, οι προσλήψεις γίνονται με τρόπο αντικειμενικό, ακέραιο και αδιάβλητο, μέσω ΑΣΕΠ και προκειμένου να έχουν όλοι ισότιμο δικαίωμα για πρόσληψη στο Δημόσιο», σημείωσε ο κ. Βορίδης, λέγοντας πως στις εν λόγω προσλήψεις αυτό το κριτήριο δεν ίσχυσε.

Ο κ. Βορίδης, αναφέρθηκε διεξοδικά και στο πριμ παραγωγικότητας σε δημοσίους υπάλληλους και την σύνδεση του με την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Σχετικά με το πριμ παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους, ο κ. Βορίδης είπε πως θα δοθούν 20 εκατομμύρια ευρώ (7,5 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και 12,5 εκ. από τον Προϋπολογισμό), σε 6.000 εργαζόμενους που θα έχουν ενασχόληση και εμπλοκή με ζητήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, λέγοντας πως «αυτό θα συνδεθεί με ποσοτική στοχοθεσία για να επιβραβεύονται υπηρεσίες και εργαζόμενοι που θα επιτυγχάνουν τους στόχους, οι οποίοι θα τίθενται από την διοικητική πυραμίδα, σε συνεργασία των προϊστάμενων με τους υφιστάμενους. Το ποσό θα κατανεμηθεί κατ΄ αρχήν ισομερώς».

«Τον Μάιο θα είμαστε έτοιμοι να νομοθετήσουμε την αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης όλων των δημοσίων υπαλλήλων, την στοχοθεσία για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, την αλλαγή της κινητροδότησης σε μια σειρά από μονάδες στο Δημόσιο και το μπόνους για τους εργαζόμενους στο Ταμείο Ανάκαμψης», είπε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας πως «μέσα στο Ταμείο Ανάκαμψης, υπάρχει έργο για μελέτη και νομοθέτηση για μπόνους στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων».

Σχετικά με τις αλλαγές στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε «κάνουμε μια μεγάλη μετάβαση από ένα σύστημα που αξιολογούσε μια επίδοση, τώρα αξιολογούμε τις δεξιότητες των υπάλληλων» και προσέθεσε πως «στην αξιολόγηση των προϊσταμένων, η επίτευξη των στόχων αφορά κατά 50% την επίτευξη των στόχων της υπηρεσίας, αυτών δηλαδή που πρέπει να πετύχουν οι υφιστάμενοι τους», σημειώνοντας ακόμη πως θεσπίζεται και η αξιολόγηση των προϊσταμένων από τους υφισταμένους του.

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 00:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Μια χαρά την βόλεψαν δυο χρόνια και βάλε οι έχοντες μπάρμπα στην Κορώνη και μάλιστα σε περίοπτες θέσεις που δεν έχουν καμία σχέση covid-19. Πολύ άργησε να το αντιληφθεί ο υπουργός.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 21:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Έρχεται και η σειρά σου κ. Βορίδη . Θα την πάρεις και σύ τη λυπητερή.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 20:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν χρειάζεται να το κουράζουμε. Η λύση είναι απλή. Ξαναψηφίστε τους

  • Κάποιος
    Κάποιος Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 19:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Απαράδεκτος,πολυ μισος βγαζει για τους συμβασιουχους κοβιντ,πολλοι απο τους συμβασιουχους προσληφθηκαν με κριτήριο της ανεργιας.Λεει για το Ασεπ οτι ειναι αδιάβλητο ενω ορισμενοι βουλευτες εχουν διορισει δικα τους ατομα συγγενεις και μη σε δημοσιους οργανισμους και μεσω ΑΣΕΠ μπορει να γινουν πολλα ρουσφετια,γνωστα και μη εξαιρετεα πολλα παραδείγματα και να του φταινε οι εργαζομενοι που δουλευουν για ενα μεροκαματο,τοσο πολυ δεν θελουν οι άνθρωποι να μην εχουν δουλεια;τι τους νοιάζει;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...