Menu
RSS
Τρίτη, 28/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μειώσεις έως και 10% στα ασφάλιστρα των Ι.Χ.

Μειώσεις έως και 10% στα ασφάλιστρα των Ι.Χ.

Κανόνας και όχι εξαίρεση, όπως κάποτε, είναι πλέον οι μειώσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, με τα ποσοστά εκπτώσεων που διαφημίζουν το τελευταίο διάστημα οι εταιρείες να φτάνουν έως και το 10%.

Πρόκειται για τάση που εκδηλώθηκε την τελευταία τριετία και πλέον έχει γενικευτεί, καθώς από το καλοκαίρι και μετά η μία μετά την άλλη οι ασφαλιστικές εταιρείες ανακοινώνουν είτε μειώσεις στα τιμολόγιά τους, είτε προσφορές, όπως έκπτωση 10% για όσους συνάπτουν από εδώ και πέρα on line συμβόλαιο.
Τα κριτήρια που καθορίζουν τις εκπτώσεις ποικίλλουν ανά εταιρεία, αλλά σε γενικές γραμμές προκύπτουν με βάση την ηλικία του οδηγού, την περιοχή κατοικίας του (με βάση τον Ταχυδρομικό του Κώδικα), το έτος αγοράς του οχήματος, τη μάρκα του μαζί με την ιπποδύναμη, και την αξία ασφάλισής του.
Ωφελημένοι, για παράδειγμα, είναι οι οδηγοί ηλικίας 30-50 ετών και όσοι διαμένουν σε περιοχές όπου τα στατιστικά καταγραφής ζημιών, ατυχημάτων και κλοπών είναι χαμηλά. Εστω, για παράδειγμα, άνδρας 44 ετών που διαμένει στον Βοτανικό και οδηγάει Toyota Corolla 1.600 κυβικών με ημερομηνία πρώτης άδειας οχήματος το 2006, και σημερινή αξία ασφάλισης τα 6.600 ευρώ. Συγκεκριμένη εταιρεία του προσφέρει ετήσιο ασφάλιστρο για ένα πλήρες πακέτο μεικτής ασφάλισης (καλύπτει τη ζημιά τόσο των τρίτων όσο και του ασφαλισμένου οχήματος) 542 ευρώ, το οποίο για πελάτη με τα ίδια χαρακτηριστικά που διαμένει όμως στο κέντρο της Αθήνας αυξάνεται λόγω επικινδυνότητας στα 620 ευρώ.
Τα πακέτα διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία. H Groupama Φοίνιξ τρέχει εκπτώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου που ξεκινούν από 10% στην Αθήνα. Η Any Time (Interamerican) προσφέρει έκπτωση 10% για κάθε on line ασφάλιση, με πληρωμή είτε με κάρτα είτε με μετρητά. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική λανσάρισε το καλοκαίρι πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου πακέτο με κατοικία ή επιχείρηση. Μειώσεις ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα η Eurolife, ενώ από τις αρχές καλοκαιριού σε εκπτώσεις έχουν προχωρήσει η Εθνική Ασφαλιστική, η International Life, η Υδρόγειος κ.ά.
Αιτία αυτής της γενικευμένη στάσης των εταιρειών είναι η οικονομική κρίση. Εξαιτίας της οι οδηγοί περιορίζουν τις μετακινήσεις τους, με συνέπεια και φέτος η συχνότητα των οδικών ατυχημάτων να συνεχίζει να μειώνεται. Παράλληλα, τα συνεργεία, που επίσης βρίσκονται σε δυσμενή θέση λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγκάζονται και αυτά να συμπιέζουν τα τιμολόγιά τους, με συνέπεια οι εταιρείες να περιορίζουν το κόστος καταβάλλοντας χαμηλότερες αποζημιώσεις.
Χαρακτηριστική πάντως είναι η έρευνα που δημοσίευσε το καλοκαίρι για τον κλάδο αυτοκινήτου η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Σύμφωνα με αυτήν, το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο (για αστική ευθύνη) για ένα μεσαίο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο από τα 380 ευρώ που ήταν το 2010 διαμορφώθηκε στα 370 το 2011, για να πέσει περαιτέρω στα 350 ευρώ το 2012.

(Πηγή: Τα Νέα)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...