Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δείτε βίντεο - ρεπορτάζ για τον ισχυρότατο σεισμό βόρεια της Λήμνου (vd)

Δείτε βίντεο - ρεπορτάζ για τον ισχυρότατο σεισμό βόρεια της Λήμνου (vd)
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 Ρίχτερ με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης ταρακούνησε στις 12:25 το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερα αισθητός έγινε σε πολλές περιοχές της Τουρκίας.
Μια γυναίκα τραυματίσθηκε ελαφρά στην Λήμνο, η οποία βρισκόταν σε αίθουσα αναμονής στο αεροδρόμιο του νησιού και κατέρρευσε ψευδοροφή. Η αγγλίδα τουρίστρια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Κάτοικοι του νησιού μιλούν για πολύ ισχυρό σεισμό και για μικροζημιές σε σπίτια, μαντρότοιχους και εγκαταλελειμμένα σπίτια.
Σύμφωνα με την αστυνομία και την Πυροσβεστική δεν υπάρχον εγκλωβισμένοι. Μικροζημιές αναφέρθηκαν επίσης σε ορεινό χωριό της Μυτιλήνης και ιδιαίτερα στην εκκλησία του χωριού.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Στη Λήμνο μεταβαίνει ήδη ο γγ της πολιτικής προστασίας με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ενώ σε ετοιμότητα είναι η πρώτη ΕΜΑΚ.
Δεκάδες τραυματισμοί σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Κωνσταντινούπολη, Αν. Ρομπόπουλος, καθώς όπως είπε πολλοί άνθρωποι πήδηξαν από τα παράθυρα την ώρα της σεισμικής δόνησης και τραυματίσθηκαν ενώ ένας άνθρωπος υπέση καρδιακό επεισόδιο την ώρα του σεισμού στην επαρχία Ραιδεστού. Η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων μιλά για 266 τραυματίες.
Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός σε Δαρδανέλια, Ίμβρο και Τένεδο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Σόφια και σε άλλες πόλεις της Βουλγαρίας όπου οι άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...