Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λύση μέσα από τα «Διευρωπαϊκά Δίκτυα» για να ξεμπλοκάρει η «παράκαμψη Λαγκαδίων»;

Λύση μέσα από τα «Διευρωπαϊκά Δίκτυα» για να ξεμπλοκάρει η «παράκαμψη Λαγκαδίων»;
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα εξασφαλίσει καλύτερη πρόσβαση για τα Λαγκάδια, το Λευκοχώρι, το Βαλτεσινίκο, τη Μυγδαλιά, το Βυζίκι, το Σταυροδρόμι και τα Τρόπαια και -ιδιαίτερα σημαντικό- την Λίμνη του Λάδωνα και που θα συνδέσει την Αρκαδία με την δυτική Πελοπόννησο και ιδιαίτερα την περιοχή του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ο λόγος για την … περιβόητη «παράκαμψη Λαγκαδίων», ένα έργο για το οποίο έχουν δοθεί άπειρες υποσχέσεις, χωρίς όμως ποτέ καμία να υλοποιηθεί.


Η τελευταία εξέλιξη ακούστηκε δια στόματος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος λίγες ημέρες πριν, μίλησε για «ένταξη της παράκαμψης των Λαγκαδίων στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα» και χαρακτήρισε σημαντική τη βοήθεια του Υφυπουργού Ανάπτυξης και βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Από το ρεπορτάζ του «Καλημέρα Αρκαδία» προκύπτει ότι Κωνσταντινόπουλος και Τατούλης έχουν κάνει μία σημαντική κίνηση για να προετοιμαστούν οι μελέτες με γρήγορους ρυθμούς και έχει μειωθεί σημαντικά το κόστος, το οποίο ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για να προχωρήσει το έργο.

Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει ωριμότητα μελετών για τους κόμβους Σταυροδρομίου και Λαγκαδίων και θα ωριμάσουν και οι άλλες.

Τα έργα θα ενταχθούν στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών και εκτιμάται ότι δεν θα αργήσουν να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το θέμα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν προχωρά η «παράκαμψη Λαγκαδίων» στο δρόμο «Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία»;
Αόριστες απαντήσεις στη Βουλή από τον Υπουργό Υποδομών για την … περιβόητη παράκαμψη Λαγκαδίων!

1 σχόλιο

  • marigoula marigo
    marigoula marigo Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 11:31 Σύνδεσμος σχολίου

    paidia prosoxi apo tin poli orimansi min pathoume kana kopsimo!!!!

    oute tou agiou... animera de tha ginei o dromos ta xei riksei ola o petran na kanei tin tragiki gefyra.....pros kynoyria

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...