Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξημερώνει η ... μεγάλη μέρα του «άρθρου 15» στην Τρίπολη;

Ξημερώνει η ... μεγάλη μέρα του «άρθρου 15» στην Τρίπολη;
«Καληνυχτάκηδες», εδώ είμαστε, πάλι! Μπαίνουμε κατευθείαν στον «ψητό»!
Κάποια στιγμή, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο Νίκος Τσιαμούλος (πολύ έξυπνα) πέταξε μια ατάκα για το «άρθρο 15». Η ατάκα πέρασε στα ... ψιλά.
Η πιάτσα όμως «μυρίζει» εξελίξεις. Λέτε να είναι η Πέμπτη η απαρχή των εξελίξεων;
Ίσως να είναι μία πολύ σημαντική μέρα για την Τρίπολη. Ίσως είναι η αφετηρία για πολύ σημαντικές δημοτικές εξελίξεις. Ίσως ... (Σίγουρος, δεν μπορείς να είσαι ποτέ..).
Το «Καληνύχτα» παρακολουθεί τα πάντα και σάς ... προειδοποιεί!
 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΡΘΡΟ 15»;
 
Το Άρθρο 15 αφορά το «Ασυμβίβαστο εξαιτίας οφειλών» και υπάρχει στο πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Το άρθρο αυτό αναφέρει τα εξής:
«1. Δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων εκείνοι που είναι, από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου του δήμου, καθώς και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσής του (Δ.Ε.Υ.Α.) και των δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεών του.
2. Αν οφειλέτης του δήμου ή των νομικών προσώπων της προηγούμενης παραγράφου εκλεγεί δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας, οφείλει να εξοφλήσει την οφειλή του έως την ημέρα της εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών.
3. Αν τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνουν οφειλέτες του δήμου ή των ανωτέρω νομικών προσώπων μετά την εκλογή τους, οφείλουν να εξοφλήσουν την οφειλή τους μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών, αφότου κατέστη οριστική η βεβαίωση της οφειλής και έλαβαν γνώση αυτής ή σε περίπτωση άσκησης ενδίκων βοηθημάτων, αφότου εκδόθηκε τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Αν η εξόφληση των οφειλών του άρθρου αυτού δεν γίνει μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, εκτός από την περίπτωση διακανονισμού της οφειλής, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, εκπίπτουν από το αξίωμά τους. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο, στην περιφέρεια του οποίου υπάγεται ο οικείος δήμος, με απόφασή του, διαπιστώνει την ύπαρξη του ασυμβιβάστου και την έκπτωση από το αξίωμα, εφόσον υποβληθεί σχετική ένσταση από τα πρόσωπα που αναφέρονται στο άρθρο 247 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.
Κατά της απόφασης με την οποία διαπιστώνεται το ασυμβίβαστο χωρεί αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 50 του παρόντος.
4. Στις οφειλές των προηγούμενων παραγράφων εμπίπτουν και αυτές που βεβαιώνονται υπέρ των δήμων και κοινοτήτων, που συνενώνονται με το άρθρο 1 του παρόντος ή των νομικών τους προσώπων της παραγράφου 1.»

5 σχόλια

  • Ο εισαγγελέας είναι για άλλες δουλειές.
    Ο εισαγγελέας είναι για άλλες δουλειές. Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 19:22 Σύνδεσμος σχολίου

    @σιγά μην φύγουν Πρώτον δεν είναι στο χέρι τους, και δεύτερον δε νομίζω ότι είναι θέμα εισαγγελέα η εφαρμογή του άρθρου 15 του Καλλικράτη!! ;)

  • σιγά μην φύγουν
    σιγά μην φύγουν Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 14:39 Σύνδεσμος σχολίου

    εισαγγελέα δεν βλέπω!!!

  • Game Over!
    Game Over! Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 12:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Στην ευχή στο καλό να η πόρτα ΩΣ ΕΔΩ!!!!!!!!!

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 08:14 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ !!!!!!!!!1

  • Βαρεθήκαμε!
    Βαρεθήκαμε! Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 22:40 Σύνδεσμος σχολίου

    E, κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό. Ωραίες οι καρέκλες, ωραίο και το πάρτυ, αλλά υπάρχουν και κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες που πρέπει να τηρούνται, τι να κάνουμε...."Λυπηρό", τους καταλαβαίνουμε, αλλά και τους δημότες που έχουν χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια μ' αυτά που βλέπουν, ποιος θα τους λυπηθεί? Όλο αυτό το διάστημα η τήρηση στοιχειώδους νομιμότητας και λογικής έχει πάει στα αζήτητα...τα παραδείγματα πολλά. Εντάξει, κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...