Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ενημέρωση για το καταφύγιο αδέσποτων στη Μεγαλόπολη ζητούν φιλοζωικές οργανώσεις

Ενημέρωση για το καταφύγιο αδέσποτων στη Μεγαλόπολη ζητούν φιλοζωικές οργανώσεις
Επιστολή προς τον Δήμο Μεγαλόπολης απέστειλαν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων.
Στην επιστολή αναφέρουν:
«1. Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε για την ύπαρξη καταφυγίου αδέσποτων ζώων στη περιοχή «Ψαθί» (Πρώην δημοτικά σφαγεία), σε ιδιοκτησία του Δήμου Μεγαλόπολης
2. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα , στα ζώα τα οποία φιλοξενούνται εκεί, δεν παρέχεται κτηνιατρική φροντίδα, δεν εμβολιάζονται ούτε στειρώνονται ενώ, καθώς δεν υπάρχει καμία εποπτεία των ζώων, οι περιπτώσεις τραυματισμών , aαιματηρών θανατώσεων & κανιβαλισμού λόγω επιθέσεων αποτελούν καθημερινότητα.
3. Σύμφωνα με τον Ν.4039012 (όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.4235/2014), Άρθρο 9, ‘Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς’ (παράγραφος 1) και ‘Για τον παραπάνω σκοπό κάθε Δήμος ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς... ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν. 604/1977 και του Π.Δ. 463/1978. Ο έλεγχος τήρησης των όρων λειτουργίας τους ασκείται από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. 604/1977’ και τα οποία οφείλουν να ‘διαθέτουν το κατάλληλο κτηνιατρικό προσωπικό (1 κτηνίατρος ανά 50 ζώα), την τεχνική υποδομή, τις εγκαταστάσεις και τον αναγκαίο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978’ (παράγραφος 2) .
4. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι βάσει του Ν.4039/2012 (Άρθρο 9, παρ. 12) ‘Σε κάθε Δήμο συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα δύο μέλη της οποίας ορίζονται από τα πιο αντιπροσωπευτικά φιλοζωικά σωματεία και τις ενώσεις, που εδρεύουν στο Δήμο ή στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα’.
5. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε (α) για την κατάσταση στο καταφύγιο ζώων (β) για τις ενέργειες σας σχετικά με την συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής και εν γένει το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων της περιοχής σας.
Με εκτίμηση,
Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία)και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων
Η Πρόεδρος
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη
Η Γραμματέας
Μαρία Χουστουλάκη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...